Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Kwekers staan op bezoek bij Hartog Palmen stil bij ontvochtigen

Dertig ondernemers uit de regio Aalsmeer van Glastuinbouw Nederland waren woensdag 21 september aanwezig bij de ledenbijeenkomst over ontvochtigen en schermen. De bijeenkomst vond plaats bij Hartig Palmen in De Kwakel en werd mede mogelijk gemaakt door Kas als Energiebron.

Jouke Campen van Wageningen University & Research nam als eerste spreker de aanwezigen mee naar verschillende methoden van energie besparen: extra scherm, buitenluchtaanzuiging, Next Generation, Drygair en temperatuurverlaging. Een aantal modelberekingen volgens het KASPRO systematiek werd besproken en bediscussieerd.

Schermen en Drygair
Het tweede deel van de bijeenkomst was voor Paul Arkesteijn van Ludvig Svensson die vertelde over schermen volgens het principe van Het Nieuwe Telen.

Eef Zwinkels van Royal Brinkman wist de zaal vervolgens te boeien met zijn verhaal over de werking en mogelijkheden van de Drygair. Daarna ging de groep de kassen in van Hartog Palmen om van Dirk van Rijn en Jeroen van Capel hun praktijkervaringen met de Drygair te horen. Natuurlijk kwamen ook de verhalen over de verbouwing en verhuizing van het bedrijf ter sprake.

Boeiend
Vicevoorzitter van de regio Aalsmeer Bart Oostveen zei in zijn afsluiting: “We kunnen terugkijken op een interessante bijeenkomst over onderwerpen die ondernemers erg boeien. Dat bleek wel uit de vele vragen die er werden gesteld.” Afsluitend werd een inventarisatie gedaan van mogelijke onderwerpen voor een volgende bijeenkomst.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: