Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amevo en Modiform ontwikkelen lichtgewicht orchideepot

Tuinbouwgroothandel Amevo en Modiform, producent van verpakkingssystemen, ontwikkelden samen een unieke lichtgewicht teeltpot voor orchideeën. Deze nieuwe thermogevormde 12 cm teeltpot onderscheidt zich volgens beide partijen niet alleen door het productgewicht dat meer dan 25% lager ligt in vergelijking met bestaande spuitgietpotten, het zorgt ook voor een goede ontwatering en beluchting door een centraal bodemgat in de conus.

Het product sluit aan bij de gestelde norm voor retailers in het reduceren van plasticverbruik. Met de nieuwe pot is een efficiëntere tafelbelading mogelijk. Daarnaast kan deze pot in vrijwel elk automatiseringssysteem geïntegreerd worden.

Centraal bodemgat
Folke van Dorp (Directeur Amevo): “Het centrale gat maakt de pot bij uitstek geschikt voor orchideeënkwekers die hun jonge planten in een lijmplug aangeleverd krijgen. Door het gat in de conus krijg je een ‘schoorsteeneffect’ en dat zorgt ervoor dat de lijmplug in het substraat beter afdroogt tijdens de opkweekfase.”

Mark Bertens (Commercieel Manager, Modiform) vult aan: “Amevo kwam met het idee van deze thermovorm-oplossing bij Modiform. Wij hebben het product samen ontwikkeld en Modiform heeft het geproduceerd. Naast reductie van het gewicht, hebben we ook de tafelbelading in de kwekerij verbeterd en ervoor gezorgd dat deze pot met vrijwel elk automatiseringssysteem integreert. De transparante potten met 17 of 25 gaten zijn gemaakt van 100% gerecycled polypropyleen materiaal en kunnen ook weer 100% gerecycled worden na gebruik. Het product is gepatenteerd en heeft het Cyclos certificaat die de recyclebaarheid via het huishoudelijk afval bevestigd. Deze pot is op aanvraag exclusief verkrijgbaar bij Modiform en Amevo.”

Samen duurzaam
Deze nieuwe innovatieve pot is aanmerkelijk lichter in gewicht dan vergelijkbare potten. Van Dorp ervaart een sterk groeiende vraag naar lichtere verpakkingen in de tuinbouw. Modiform heeft met haar Horizon2025 de ambitie geformuleerd om samen met de hele branche een duurzame transitie teweeg te brengen. Deze nieuwe teeltpot draagt daaraan bij. Ook merkt Van Dorp dat de grote retailers en tuincentra naar manieren zoeken om de milieu-impact van hun bedrijf te verlagen. Daarnaast zijn grondstoffen schaars. Door minder en lichtere verpakkingsmaterialen in de keten te brengen, dragen we een steentje bij. 

Voor meer informatie:
Modiform
Ambachtsweg 15
3831 KA Leusden
Mark Bertens, Commercieel Manager
T: +31 651 354 358
M: contact@modiform.com  
www.modiform.com

Amevo
De Amer 22
8253 RC Dronten
Folke van Dorp, Directeur
T: +31 321 387 788
E: info@amevo.nl 
www.amevo.nl 

Publicatiedatum: