Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hapag-Lloyd als eerste met versleutelde containercodes

Om drugsimport moeilijker te maken en de veiligheid van de medewerkers te bevorderen, introduceert een rederij in Rotterdam een systeem van versleutelde pincodes die vanaf nu bij niemand in de organisatie meer bekend zijn, zo meldt Rotterdamsehavenveiligehaven.nl 

Pincodefraude
Om een container van een terminal te kunnen halen is een pincode nodig. Dit geldt uiteraard ook voor containers waar drugs in verstopt zitten. Criminelen bieden dan ook hoge bedragen voor zulke codes en benaderen daarvoor continu medewerkers in de haven.

Hapag-Lloyd
Zo ook de medewerkers van Hapag-Lloyd, waar volgens managing director Tom Demolder jaarlijks zeventig incidenten met drugs in containers voorkomen. Om die risico's uit te schakelen worden met behulp van block-chain-technologie de pincodes voortaan versleuteld.

Veilig werkklimaat
De winst is dat de codes bij niemand in het bedrijf meer bekend zijn en dus ook niet overgedragen kunnen worden aan drugssmokkelaars. Volgens Hapag-Lloyd zal deze ingreep dan ook bijdragen aan een veilig werkklimaat voor haar vierhonderd werknemers.

Zeehavenpolitie
Jan Janse, districtschef van de Zeehavenpolitie is blij met de ontwikkelingen bij Hapag-Lloyd: "Een haven waarin wordt samengewerkt om weerbaarder te zijn voor criminele invloeden, is van essentieel belang om een nog veilige en integere haven te realiseren. Daarbij zijn maatregelen als deze belangrijk om smokkel te bemoeilijken en om veiligheid in de haven te bevorderen. Een zeer goede ontwikkeling en een voorbeeld voor andere bedrijven."

Bron: Rotterdamse haven Veilige haven

Publicatiedatum: