Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oproep aan tuinbouwgemeenten: "Opgepast met (tijdelijke) flexibele inzet kas"

Veel glastuinbouwbedrijven zitten momenteel in de overlevingsmodus. Hierdoor kijken zij ook naar nieuwe verdienmodellen voor de ontstane situatie. Greenports Nederland ontving hier de eerste signalen over, schrijft voorzitter Adri Bom-Lemstra in een brief aan tuinbouwgemeente. Zij roept wethouders in de brief op te letten op oneigenlijk gebruik van glasopstanden en 'ongewenste herbestemming'. 

Het Algemeen Dagblad berichtte onlangs al over Westlandse telers die de gemeente vroegen hun glasopstanden te mogen gebruiken als caravanstalling. 

Ook ziet men bij Greenports Nederland dat ontwikkelaars en andere partijen kansen zien om strategische grondposities in te nemen. "Wij verwachten dan ook een toenemende druk op de tuinbouwgemeenten om in deze crisisperiode flexibel te acteren rondom de bestemming glastuinbouw: gedogen van oneigenlijk gebruik en/of verzoeken tot herbestemming", schrijf Bom-Lemstra gevolgd door de volgende oproep.

"Wij roepen u met klem op - in het belang van de toekomst van de glastuinbouw in Nederland - goed na te denken over de consequenties - in het (tijdelijk) gedogen van oneigenlijk gebruik of ongewenste herbestemmingen. Lessen vanuit vorige crisissituaties tonen aan dat (tijdelijke) flexibiliteit veelal onomkeerbaar is en de toekomstbestendigheid van een glastuinbouwgebied niet ten goede komt. Greenports Nederland juicht toekomstgerichte ontwikkelingen binnen de bestemming glastuinbouw van harte toe en heeft er alle vertrouwen in dat de sector door innovatief ondernemerschap en steun van de overheden sterker uit deze (tijdelijke) crisis komt."

Bron: Greenports Nederland

Publicatiedatum: