Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Honderden buren op de koffie bij boeren en tuinders

Afgelopen zaterdag ontvingen boeren en tuinders door heel Nederland hun buren. Daarbij werden ze geholpen vanuit brancheorganisaties met een speciaal pakket. 

Vanuit de glastuinbouw deden onder meer SV.CO, Kwekerij de Westlandse Aardbei en Prins Orchidee mee. Sandra Huysman, aardbeienteler en bestuurder bij Glastuinbouw Nederland, deelt foto's op LinkedIn

Ook LTO Noord staat in een persbericht bij de dag stil. LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins: "Er wordt erg veel gesproken over de boeren, maar minder mét de boeren. Juist in deze periode is het van belang om in gesprek te blijven. Op dit moment staan boeren en tuinders enorm onder druk. Het is goed om juist dan je omgeving mee te nemen in wat er speelt, perspectieven uit te wisselen en de ander aan te horen. Hoe klein ook, dit draagt bij aan de verbinding met de samenleving."

Baukje Brouwer (32) is melkveehoudster in Nijeveen en heeft ook meegedaan met de actie. "Het was heel gezellig. We hadden ongeveer 15 buren op visite. We hadden statafels met koffie en de buren brachten wat lekkers mee. Toevallig zijn we ook net begonnen met melkrobots en daar hebben we vooral over gepraat. Het was erg leuk. Volgend jaar doe ik zeker weer mee."

Bron: LTO Noord

Publicatiedatum: