Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Crisisupdate: TTF-gasprijs blijft rond de 200 €/MWh hangen, daling wel 'aannemelijk'

In de week waarin het officieel herfst werd, is ook op energiegebied weer het nodige gebeurd, al zou je dat na een blik op de TTF-gasgrafiek niet direct zeggen. De prijs blijft namelijk rond de 200 euro schommelen. Grote pieken en dalen waren er niet, ondanks dreigende woorden van Poetin. In deze crisisupdate een terugblik op de week.


De gasprijs voor 'winter 2022' tot en met 22 september op de Title Transfer Facility. Vanochtend om 11.00 uur lag de Intraday-gasprijs voor november t/m maart 2023 boven de 200 euro per megawattuur. De prijs voor oktober ligt onder de 190 euro. Bekijk hier de actuele cijfers. 

Energiespecialisten van AgroEnergy blikken traditiegetrouw weer terug op de energieweek. Zij constateren dat er een neerwaartse druk op grondstoffen en energieprijzen is. Voor de komende week zullen lage temperaturen de gasvraag aanjagen, is de verwachting. Dat kan onzekerheid geven voor de prijsontwikkeling voor de korte termijn. 

De verwachting is dat de Noorse gasaanvoer gaat toenemen en LNG blijft ook aangevoerd worden. Zolang de gasvraag er niet voor zorgt dat de gasvoorraden aangesproken hoeven te worden, lijkt een verdere neerwaartse druk op de prijsvorming aannemelijk, stelt AgroEnergy. Lees hier de hele analyse

Vanuit Den Haag wordt weer een nieuwe gasupdate verwacht. Om 11.30 uur was die nog niet verschenen op deze pagina

De NOS bericht dat een omstreden vorm van schaliegaswinning niet langer verboden is in het Verenigd Koninkrijk. Lees hier meer over het besluit van de Britten over fracking. 

De VRT meldt dat 1 van de 7 Belgische kerncentrales vandaag van het elektriciteitsnet wordt gehaald. Verlengen kan strikt genomen technisch nog, weet de omroep, maar is om veiligheidsredenen zo goed als uitgesloten. 

In een nieuwe KasTopics gaat Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland, in op de kabinetsplannen voor 2023, de nodige steunmaatregelen en de lopende petitie en enquĂȘte.