Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afdeling Kwaliteit van Royal FloraHolland biedt hulp bij ‘koud gaan’

De torenhoge energieprijzen raken de sierteeltsector hard. Kwekers die door kunnen produceren, wacht een uitdagende herfst- en winterperiode als het gaat om de kwaliteit van hun product. In veel gevallen gebruiken kwekers minder belichting en verwarming. De afdeling Kwaliteit van Royal FloraHolland biedt een helpende hand om betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie te borgen.

Onverwarmde kassen, minder daglicht. Kwekers die de komende maanden door produceren hopen op een zonnige winter. Want wat doet deze energiecrisis met de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie? Dat is een vraag waar kopers mee zitten. De keurmeesters van Royal FloraHolland kunnen kwekers helpen om de kwaliteit van correcte aanvoerinformatie omhoog te krijgen.

Om tot een aankoopbesluit op een digitale marktplaats te komen, is het van belang dat de koper krijgt geleverd wat hij heeft gekocht. Om dit te kunnen garanderen, zijn betrouwbare productfoto’s en -informatie heel belangrijk. Royal FloraHolland ondersteunt je graag om zelf goede productfoto’s en -informatie aan te leveren. Zo kun je een keurverzoek doen of je krijgt telefonisch advies van een van specialisten.

Eerlijke informatie
Ook al zijn de groei-omstandigheden lastig de komende maanden, Royal FloraHolland blijft wel controles uitvoeren. De productcontrole voorafgaand aan het veilen richt zich in de basis niet op de kwaliteit van het aangevoerde product. Wat wel gecheckt wordt, is of de opgegeven aanvoerinformatie klopt met het aangevoerde product, zodat de koper krijgt wat hij verwacht. What you see, is what you get. Elk niveau van kwaliteit blijft welkom, zolang de informatie eerlijk en in overeenstemming met de VBN-specificaties wordt vermeld op de aanvoerbrief en tot uiting komt via de actuele productfoto.

Vraag hulp
Mocht je de komende tijd vragen hebben of hulp nodig hebben bij het meegeven van de juiste productomschrijving en eventuele keurcodes of sorteringskenmerken, dan kun je je altijd bij de afdeling Kwaliteit melden. Geef aan of het om telefonisch advies gaat of om een keurverzoek.

Bron: Royal FloraHolland

Publicatiedatum: