Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Kas met toekomst' groots geopend door HilverdaFlorist

Tholen - Donderdagmiddag heeft HilverdaFlorist de opening van de nieuwe productielocatie gevierd en officieel geopend met het “The Future is HERE” event.
Enige twijfel bij een grootse viering was er wel gelet op de moeilijke marktomstandigheden, maar zo stelde Arthur Koekoek tijdens een openingsspeech: "Juist nu is het des te belangrijker om samen door te zetten. We moeten dit met z'n allen klaren."


Arthur Koekoek, Directeur Operations, R&D en Supply Chain

De Directeur Operations, R&D en Supply Chain ging daarna in op de technische aspecten van de kas. Het is een knap staaltje werk dat toekomstbestendig is. “Deze kassen zijn klaar voor de toekomst." Daarom was het thema van de opening ook 'The Future is HERE'

Een aantal jaren geleden kregen de veredelaar en jonge planten producent de kans om een groot stuk land van de buren te kopen. Dit was nog vóór de fusie (van HilverdaKooij en Florist Holland m.i.v. 1 maart 2020 officieel). Van de twee bedrijven had de een baat bij uitbreiding en de ander aan een stuk modernisering. Dat is met deze nieuwe locatie beide gebeurd.

Jan Hazen, wethouder Gemeente Uithoorn, vertelde over het voortraject van de nieuwbouw

Buitenlandse vestigingen
Naast de hoofdvestiging in Nederland heeft het bedrijf ook vestigingen in het buitenland. Arthur benadrukte het belang van deze locaties welke gevestigd zijn in Kenia, India en Colombia.

In India wordt dit jaar een vierde laboratorium unit in productie genomen om zo een 20 miljoen extra planten te kunnen produceren. In Kenia worden er op het moment plannen gemaakt om op een nieuwe locatie een compleet nieuw kassencomplex te bouwen,
en ook in Colombia worden er nieuwe kassen gebouwd. Dit is om de Europese markt te voorzien maar ook lokale markten in de landen zelf.

Vóór de crisis gepland
De plannen voor en met de nieuwbouw waren vóór de crisis gemaakt. “Normaal gesproken hadden we gezegd, als de gasprijs boven de 45 cent is, kun je beter gelijk stoppen.
En hier staan we dan toch. En juist in een tijd zoals dit zien we hoeveel profijt we hebben met onze buitenlandse vestigingen. Nu meer dan ooit geeft het ons juist heel veel stabiliteit."

 


Kijkje in de kas met het automatische transportsysteem

Het Nieuwe Telen
De hele kas is ingericht op Het Nieuwe Telen. Zo zijn de telers in staan 10 – 15% te besparen op de vochtafvoer doordat de lucht veel droger is. Zo wordt er ook weer bespaard op stookkosten.
Op het dek zit diffuus glas en daaronder zijn schermen geïnstalleerd, aan gestuurd met PAR Perfect systeem. Hierdoor zijn de schermen traploos te sturen. Verder is de kas onder meer uitgerust met een volautomatisch transportsysteem. 

Rondleiding
Na de speech werden er in groepen rondleidingen gedaan. Ter afsluiting was er nog tijd voor een hapje en een drankje. Bijzonder was dat bij de opening vier generaties Hilverda-Eveleens aanwezig waren.


Emmy Hilverda – van der Boon, wiens vader de grondlegger is van HilverdaFlorist, bezocht de opening samen met haar dochter Johanna, kleindochters Barbara en Karina, en achterkleinkind Alexander.

Zie hier de reportage van de opening.