Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De plant sterker maken op een natuurlijke manier

Voor een gezond gewas is het belangrijk dat de bodem ook gezond is. Aan de ene kant betekent dat dat er zich geen ziekten en plagen in de bodem bevinden, aan de andere kant betekent dat ook dat de juiste voedingsstoffen zich juist wel in de bodem bevinden.

Bemestingsspecialist Sander Vermeer van Van Iperen vertelt in onderstaande video samen met praktijkonderzoeker Jan-Willem Spaargaren en teler Sander Middelburg hoe zij zorgen voor een gezonde bodem die bijdraagt aan een weerbare plant. 

Sander Middelburg is mede-eigenaar van Leen Middelburg Chrysanten. Dit bedrijf maakt onderdeel uit van Zentoo. Zentoo is een vereniging en een merk, opgericht in 2007. De groep bestaat uit  vijftien chrysantentelers. Ze hebben allemaal hun eigen ‘tuin’, maar delen met elkaar kennis en onze verkoop onder één merknaam: Zentoo. 


Sander Middelburg

Sander vindt de vitaliteit van de bodem belangrijk omdat het de plant sterker maakt op een natuurlijke manier. De wortels worden gestimuleerd. "Wij zijn altijd op zoek naar het juiste puzzelstukje om de plant zo te laten groeien, zoals wij willen en Van Iperen helpt ons daarbij. Wij zijn altijd op zoek naar oplossingen om de kracht van de natuur zo goed mogelijk te benutten."

Jan-Willem Spaargaren legt uit hoe dat werkt: "Het komt er kortweg op neer dat door nuttige organismen beter en sneller te laten groeien, de plant weerbaarder wordt gemaakt. We gaan hiermee op zoek naar het optimale proefschema." 

Sander Vermeer is specialist bemesting en biostimulanten bij Van Iperen: "Om de plant weerbaarder te maken wordt er, vlak voor het planten, een strooisel van trichodermas en bacillus gestrooid. En dat wordt ook nog eens aangevuld met o.a. aminozuren. De plant groeit makkelijker en heeft ook onder de grond meer power." 

Voor meer informatie
Van Iperen BV 
Smidsweg 24 
3273 LK Westmaas
Tel.: +31 (0)186 57 88 88 
info@iperen.com   
www.iperen.com

 
Publicatiedatum: