Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gratis energiescans voor kantoorpanden in Westland

Vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorpanden van minimaal 100m2 in Nederland een energielabel C of beter hebben om kantoorfuncties uit te mogen blijven voeren. Vastgoedeigenaren of huurders van kantoorpanden in Westland kunnen tot en met 30 november een gratis scan aanvragen om het energielabel van hun pand te laten bepalen.


Maurice Dame (Rabobank), Bart Sosef (VNO NCW), Pieter van der Schee (ledenraadslid Rabobank), Pieter Varekamp (wethouder gemeente Westland) en Shirley Schelkers (MKB Westland).

Gratis 
Kantoorpanden in Westland van minimaal 100m2 komen in aanmerking voor een gratis energiescan. In samenwerking met Rabobank, Energieke Regio, VNO-NCW Westland-Delfland, MKB Westland en gemeente Westland worden de 50 scans beschikbaar gesteld. De kosten van de scans worden voor de helft betaald door gemeente Westland en voor de andere helft door het coöperatief dividend van de ledenraad van Rabobank Westland.  

Aanmelden voor de scanactie verloopt online via www.energiekeregio.nl/westland/ en kan tot en met woensdag 30 november. Na het indienen van de aanvraag wordt er contact opgenomen om de scan in te plannen. 

Verduurzamen
Behalve een energielabel, krijgt men na een energiescan ook tips over welke energiebesparende maatregelen men kan uitvoeren in het kantoorpand. Om energielabel C wel te behalen als dit nog niet het geval is, of om een nog beter label te kunnen krijgen. 

Maurice Dame (Directeur coöperatieve Rabobank a.i.): “Behalve lagere energielasten, werk je door maatregelen te nemen toe naar een toekomstbestendig gebouw met lagere maandlasten, dat voldoet aan de wet- en regelgeving en ook nog eens goed is voor het klimaat.” “Verduurzamen is nodig en dat kunnen we alleen samen, vult wethouder Pieter Varekamp aan. “We zijn er trots op dat we dat samen met onze partners kunnen doen.”

Duurzaamheidsmarkt
Bedrijven die nu al aan de slag willen met verduurzamen kunnen op zaterdag 8 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, de duurzaamheidsmarkt bij Biersteker (Honselersdijk) bezoeken. VNO-NCW Westland-Delfland en gemeente Westland organiseren dit duurzaamheidsevent waarbij men meer te weten komt over het realiseren en financieren van energiebesparende maatregelen. Meer informatie over het event is te vinden op de website van VNO-NCW Westland-Delfland. 

Bron: Gemeente Westland 

Publicatiedatum: