Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Greenport Duin- en Bollenstreek verwelkomt nieuwe programmamanager

Maarten Prins is per 1 september de nieuwe programmamanager van Greenport Duin- en Bollenstreek. Hij volgt hiermee Andries Middag op die recent vertrok naar de VAVI (Vereniging van Aardappelverwerkende Industrie) om daar als directeur aan de slag te gaan.


Maarten Prins

De roots van de nieuwe programmamanager, Maarten Prins, liggen in de tuinbouw. Van jongs af aan is hij bekend met deze bloeiende en continu veranderende wereld. Met zijn kennis op dat gebied en achtergrond in de financiële dienstverlening en bloemenexport komt hij Greenport Duin- en Bollenstreek versterken. Hoe hij dat gaat doen, vertelt hij graag zelf.

“Ik heb een ruime ervaring opgedaan in de glastuinbouw en ken ook de landbouw vanuit vorige functies. De bollensector is voor mij minder bekend. Echter de thema’s die hier spelen ken ik goed. Ik wil graag mijn bijdrage leveren door thema’s aan projecten te verbinden, initiatieven te bundelen en voor te zorgen dat we in de regio keuzes maken die bijdragen aan een florerende Greenport. Wat ik het mooie vind aan deze streek: alles komt hier op een relatief kleine oppervlakte bij elkaar, dat betekent ‘puzzelen op de vierkante meter’, waarbij we zorgen voor een gebied wat aantrekkelijk blijft voor zowel (toekomstige) bewoners, bedrijven en bezoekers. Dit gebied is uniek en kan dat blijven door actief in te spelen op veranderingen.”

Magie
“Persoonlijk zijn bollen voor mij iets magisch. Je stopt een bol in de grond, er lijkt niets te gebeuren en er komt in het voorjaar iets moois tevoorschijn: beloften komen uit. Juist in deze streek gebeurt veel wat niet altijd zichtbaar is, maar wel bijdraagt aan de sector en aan de streek, ik zie het als onze rol om dit zichtbaar te maken. We mogen met elkaar de trots voor zowel de sector als de streek uitdragen.”

Projectpartner
Greenport is projectpartner in diverse projecten. Naast klimaatneutraal in 2040, is de Greenport ook partner bij het project PPS Fundamentele Systeemsprong. Een andere manier van telen waarbij het uitgangsmateriaal schoon blijft en er dus ook schoon gestart wordt met de nieuwe bollen.

Ook in PPS Bollencoaster is Greenport actief en wordt er samengewerkt met Naturalis, Erasmus MC, WUR, Unmanned Valley en diverse andere partners om te zorgen voor een duurzame teelt met meer biodiversiteit, een verminderd gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en de inzet van techniek om de productie van bollen te automatiseren. "Innovatie is meestal iets toepassen in jouw sector, wat op een andere plek is uitgevonden, aldus Maarten, dat vraagt om een open houding van alle betrokken partijen in de Greenport en soms je nek uitsteken. Daar wil ik aan bijdragen door te verbinden, helpen de juiste vragen te stellen en met de antwoorden de keten verder te helpen.”

Toekomst
Maarten kijkt optimistisch naar de toekomst. “Er zijn een hoop zaken die aandacht vragen en verdienen. Mooie voorbeelden van successen vind ik het terugdringen van het gebruik van gewasbeschermings-middelen per 2030. Het gebruik is al met 95% afgenomen, een goed resultaat. Op naar de laatste 5% reductie! Ook een mooi voorbeeld is voor mij de Greenport Ontwikkelings Maatschappij (GOM) die realiseert iets unieks door als regisseur van gebiedsontwikkeling op te treden. Dit heb ik in andere gebieden niet, of veel moeizamer, tot stand zien komen.”

Voor meer informatie:
Greenport Duin- en Bollenstreek 
Leidsestraat 130F
2182 DS Hillegom
info@greenportdb.nl 
www.greenportdb.nl 

Publicatiedatum: