Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
start in november

E-learning ‘Help, ik ben werkgever!’ voor agrarisch ondernemers

Een groot aantal agrarische ondernemers werkt met personeel. Daar komt veel bij kijken, denk aan contractvormen, cao’s, personeelsadministratie en kosten van arbeid. Om werkgevers hierin op weg te helpen, biedt de Werkgeverslijn land- en tuinbouw in de maand november een e-learning aan: ‘Help, ik ben werkgever!’. De eerste fysieke bijeenkomst is bij paprikakwekerij De Tuindershoek.

Deze e-learning kunnen agrarisch ondernemers zelfstandig doorlopen, of gezamenlijk tijdens een fysieke bijeenkomst. De e-learning is een basistraining voor werkgevers die bijvoorbeeld voor het eerst met werknemers gaan werken, maar ook voor ondernemers die geen HR-achtergrond hebben en toch goed beslagen ten ijs willen komen als werkgever.

Programma
De e-learning is in de maand november kosteloos te doorlopen en bestaat uit zeven modules:

  1. Vormen van arbeid
  2. Cao’s
  3. Contractvormen
  4. Kosten van arbeid
  5. Opstellen van een arbeidsovereenkomst
  6. Afspraken vastleggen bij het inschakelen van derden
  7. Aan de slag

Met een tijdsinvestering van 1,5 uur is een ondernemer volgens de Werkgeverslijn goed geïnformeerd om aan de slag te gaan als werkgever. Naast de e-learning biedt de Werkgeverslijn extra ondersteuning en inspiratie in de vorm van een fysieke bijeenkomst en meerdere digitale vragenuurtjes via Zoom. Hierin kunnen werkgevers sparren met collega’s of vragen stellen aan de adviseurs van de Werkgeverslijn. De eerste 50 deelnemers die de e-learning doorlopen ontvangen bovendien een leuk presentje per post. 

Bijeenkomst bij De Tuindershoek in IJsselmuiden
Om een goede start te geven met de e-learning organiseert de Werkgeverslijn voor deelnemers op maandag 7 november van 9.30 uur tot 12.00 uur een fysieke bijeenkomst. Deze vindt plaats bij het agrarische bedrijf De Tuindershoek in IJsselmuiden. Tijdens deze bijeenkomst krijgen deelnemers een rondleiding over het agrarische bedrijf en vertelt werkgever André Kaashoek over zijn ervaring toen hij net begon als werkgever. Ter plekke maken werkgevers een start met de e-learning. Er is gelegenheid om met andere deelnemers te sparren en om vragen te stellen aan een adviseur van de Werkgeverslijn.

Digitale vragenuurtjes
Adviseurs Diana Eleveld en Marten van Lenthe van de Werkgeverslijn staan iedere donderdag in november van 12.00 uur tot 13.00 uur voor de deelnemers aan de e-learning klaar. Tijdens deze open, digitale vragenuurtjes beantwoorden de adviseurs via Zoom vragen en is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de onderdelen uit de e-learning.

Meer informatie en aanmelden  
Op de website van de Werkgeverslijn is meer informatie te vinden over de e-learning en bijbehorende bijeenkomst en vragenuurtjes. Via deze webpagina kunnen werkgevers zich ook aanmelden. De e-learning is gefinancierd door Colland Arbeidsmarkt.

Voor meer informatie:
Werkgeverslijn
Dr. Stolteweg 2
8025 AV Zwolle
088 – 888 66 88
info@werkgeverslijn.nl 
https://werkgeverslijn.nl/ 

Publicatiedatum: