Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tuincentrum vecht voor vergoeding schade na brand, rechter wijst vorderingen af

In een tuincentrum in Lisse is tijdens verbouwing als gevolg van een overname brand uitgebroken. Schade die daarvan het gevolg is, is niet volledig gedekt door een verzekering. De partij die het tuincentrum liet verbouwen, Intratuin, vindt dat de assurantietussenpersoon tekort is geschoten in de zorgplicht, door geen passende verzekering af te sluiten. In eerste aanleg boog de Rechtbank Rotterdam zich eerder deze maand over de zaak.

Een tuincentrum in Voorschoten moest sluiten, waardoor Intratuin op zoek ging naar een andere locatie. In Lisse werd een tuincentrum gevonden, een verouderd tuincentrum. Gekozen werd het tuincentrum te verbouwen.

Aan de assurantietussenpersoon werd aangegeven dat op een gegeven moment handel geleverd zou worden in Lisse. Die handel moest verzekerd zijn. 

Uiteindelijk brak in februari 2021 brand uit in Lisse. Het tuincentrum liep flinke schade op. Opening van het tuincentrum na verbouwing werd uitgesteld. Door de brand gingen onder meer voorraden, bedrijfsapparatuur en inboedel verloren. Verbouwingswerkzaamheden die ondertussen al in het pand waren uitgevoerd verloren hun waarde. 

De verzekeraar stelt dat alleen het tuincentrum in Voorschoten binnen de dekking valt. Het tuincentrum voerde diverse punten aan, maar alle zijn door de rechter ongegrond verklaard. 

In maart dit jaar werd het volledig verbouwde tuincentrum geopend. Omroep West deed verslag. 

Lees hier alle details over de zaak na in de rechterlijke uitspraak.