Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tips en tricks voor telers om de energiecrisis te overleven

Vanwege de huidige energiemarkt houdt een multidisciplinair team van implementatiepartners van Plant Empowerment een reeks online trainingen om hun kennis te delen rondom energiebesparingen, die ze hebben opgedaan tijdens reallife projecten. De partners van Plant Empowerment willen telers in staat stellen om gewassen in hightech kassen winstgevender en duurzamer te telen met behulp van de in de teelttheorie beschreven principes. 

De huidige extreme energieprijzen hebben een grote impact op de hightech tuinbouw. Veel telers zullen flink moeten besparen op energie om de komende winter door te komen. Deze kostendruk zorgt ervoor dat bedrijven op zoek gaan naar creatieve oplossingen, , signaleert men. Sommige telers hebben besloten hun kassen dit seizoen leeg te laten, terwijl anderen de hoeveelheid kunstmatige verlichting verminderen of de lichten zelfs helemaal uitlaten.

De datagedreven teeltmethode van Plant Empowerment, die gericht is op het op elkaar afstemmen van alle gewasbalansen, leidt tot hogere opbrengsten en betere kwaliteit en zorgt er tegelijkertijd voor dat input zoals water, nutriënten en – vooral in de huidige tijd belangrijk – energie efficiënter worden gebruikt, claimen de bedenkers van de theorie, die inmiddels in de praktijk ook toegepast wordt. "Telers hebben waardevolle inzichten gekregen in hoe o.a. schermen kunnen bijdragen aan het optimaliseren van het klimaat en hoe kunstlicht kan bijdragen aan een gezondere wortelzone. In sommige gevallen zijn zelfs energiebesparingen tot 30% gerealiseerd."

Met het oog op de huidige energie-uitdagingen willen de specialisten telers graag helpen hun winstgevendheid te verbeteren door hun kennis te delen in een vierdelige Engelstalige online training genaamd ‘Tips and tricks for surviving the energy crisis'. Deze training start op woensdag 19 oktober (16:00-17:30 uur CET), gevolgd door een
tweewekelijkse sessie tot en met 30 november. Elke sessie richt zich op hoe een geïntegreerde aanpak het energieverbruik kan verminderen en tegelijkertijd kan bijdragen aan gezondere en veerkrachtigere gewassen.

In de volgende online sessies geven de specialisten nieuwe inzichten over de voordelen van de Plant Empowerment filosofie:
     • How energy affects climate and plants (19 oktober)
     • How to reduce your energy inputs using screening and air                     movement (2 november)
     • How to get the most out of your artificial lighting (16 november)
     • How reduced energy inputs affect your irrigation strategy (30               november)

Wie geïnteresseerd is, kan zich inschrijven voor losse trainingen (€45 per stuk) of een pakket kopen van de vier voor €159. Alle opbrengsten van deze online trainingen worden geherinvesteerd in de verdere ontwikkeling van de Plant Empowerment filosofie. Na elke sessie ontvangen de deelnemers een opgenomen versie om in hun eigen tijd terug te kijken.

Early-bird actie
Wie zich vóór 18 oktober aanmeldt, profiteert van de pre-sale periode en verzekert zich van een plaats voor slechts €39 per sessie of €129 voor alle vier de sessies. Klik hier om aan te melden.

Voor meer informatie:
Plant Empowerment 
Westlandseweg 190
3131 HX Vlaardingen
+31 (0)10 460 8108
info@plantempowerment.com 
www.plantempowerment.com 

Publicatiedatum: