Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Meerdere deksystemen in één kasproject geïntegreerd voor een optimaal teeltklimaat

Wanneer Optiflor min of meer gedwongen moet verhuizen en op de nieuwe locatie aan de Madeweg in Monster volledig nieuw kan bouwen, ontstaat de mogelijkheid om aan de hand van de laatste standaarden samen op zoek te gaan naar een kassysteem die naadloos aansluit op de specifieke teeltwensen. In nauwe samenwerking met BOAL Systems integreert Technokas meerdere deksystemen in één kasproject voor een optimaal teeltklimaat per functionele ruimte.

Op basis van ervaring en aan de hand van goed overleg wordt het mogelijk om aan al die eisen te voldoen. Het lukt om in één kasdeksysteem enkelglas feilloos te combineren met stegdoppel en sandwichpanelen. “Door de verschillende bedekkingsmaterialen, met ieder zijn eigen dikte, is het een uitdaging om alles naadloos op elkaar te laten aansluiten. Dankzij goed overleg met alle engineers, bouwen we nu aan het resultaat", zo delen de bouwteams.

De kasgevel van dit nieuwbouwproject bestaat, net als het dek, eveneens uit meerdere bedekkingsmaterialen. “In de buitengevel maken we gebruik van zowel stegdoppel als sandwich, ook hier is het van belang dat alles perfect op elkaar aansluit en het gewenste klimaat in de kas straks gewaarborgd is. Echt maatwerk dus! Zeker wanneer je bedenkt dat deze kas afwijkende vakmaten heeft, voorzien wordt van enkelglas binnengevels en een diversiteit aan beluchtingsmogelijkheden kent.”

Eerder deze week namen alle betrokken engineers een kijkje op de bouwplaats. “Het is heel gaaf om te zien dat wat je samen bedacht hebt ook echt wordt gebouwd!”

Voor meer informatie:
BOAL Systems 
Marie Curiestraat 3 
2691 HC 's-Gravenzande
+31 174 316 100    
www.boalsystems.com 

Publicatiedatum: