Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jungheinrich brengt EFG-instapmodellen op de markt

Jungheinrich lanceert wereldwijd twee nieuwe series robuuste elektrische vorkheftrucks. De nieuwe EFG-trucks zijn voordelige instapmodellen voor de dagelijkse transport- en stapeltaken tussen 1,6 en 3 ton.

Jungheinrich breidt zijn assortiment vorkheftrucks uit met twee nieuwe EFG-series in het instapsegment. Dit betekent dat het bedrijf zijn klanten voortaan, naast de bekende krachtige elektrische vorkheftrucks, voor het eerst ook basismodellen voor lichte tot middelzware toepassingen aanbiedt. De trucks maken indruk door hun prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid tegen lage aanschafkosten. "Met de EFG BB- en BC-serie zijn we erin geslaagd een nieuwe interpretatie van kwaliteit te creëren die overtuigt door functionaliteit, efficiëntie en een aantrekkelijke prijs-prestatie-verhouding", zegt Jungheinrich Chief Sales Officer Christian Erlach.

De trucks zijn ontworpen voor incidenteel gebruik in éénploegendienst en zijn vooral bedoeld voor klanten die ook in het instapsegment niet zonder de bewezen Jungheinrich-kwaliteit willen. "Met onze nieuwe EFG-serie richten we ons bewust op kleine en middelgrote bedrijven en hun behoeften: lage aanschafkosten, snelle levertijden en een solide basisuitrusting", aldus Erlach.

De heftrucks uit de BB- en BC-serie zijn verkrijgbaar in drie- of vierwiel uitvoering en kunnen met een draagvermogen tot 3 ton in alle sectoren worden ingezet. Denk aan productie, handel, opslag, werkplaatsen of landbouw. De modellenreeks bestrijkt het volledige scala van stapel- en transporttaken. De wendbare driewieler EFG BB 216k bijvoorbeeld, is door zijn compacte ontwerp bijzonder geschikt voor flexibel transport in krappe opslagruimtes.

De EFG BC vierwielheftrucks zijn verkrijgbaar met een draagvermogen variërend van 1,6 tot 3,0 ton.  Met name de modellen EFG BC 325(k)/330 zijn dankzij hun 48 V-accu het voordelige alternatief voor trucks uit het 80 V-segment en zijn daarnaast ook geschikt voor gebruik in de buitenlucht. Drie verschillende masttypes in talrijke maten en uitvoeringen, bieden de juiste uitrusting voor alle standaardtoepassingen tot 6.500 mm hefhoogte. De mast en de sideshift worden hydraulisch bediend via mechanische bedieningshendels.

De trucks van de EFG BB- en BC-serie worden geproduceerd in de Jungheinrich fabriek in Qingpu, China. Voor de productie van de trucks gelden dezelfde kwaliteitsnormen als voor de performance series van Jungheinrich, die in Duitsland worden gebouwd. "Met de EFG BB- en BC-serie trucks krijgen onze klanten Jungheinrich kwaliteit voor een onverslaanbare prijs", zegt Erlach.

De trucks van de BB- en BC-serie zijn standaard uitgerust met natte lamellen remmen. Dankzij hun gesloten constructie zijn de remmen bijzonder ongevoelig voor vuil en garanderen zo een hoge remgevoeligheid bij weinig onderhoud. Tijdens het remmen wordt tot 30 procent van de energie teruggewonnen, waardoor de levensduur van de heftrucks per accucyclus aanzienlijk toeneemt. Een tweemotorige voorwielaandrijving met ZF-transmissie maakt bij constant hoge prestaties een laag verbruik mogelijk.

Geavanceerde veiligheid en ergonomie
De EFG BB- en BC-series zijn standaard uitgerust met curveCONTROL, dat afhankelijk van de stuurhoek de rijsnelheid in bochten automatisch reduceert. Dit vermindert het risico op ongevallen in bochten aanzienlijk, vooral bij het werken met grote ladingen. Vijf verschillende rijmodi maken een veilige bediening mogelijk, aangepast aan elke magazijnsituatie. Een gewelfde kap, compacte mastprofielen en geoptimaliseerde ketting- en slanggeleiding zorgen voor volledig zicht rondom voor een veilige bediening. 

Bij de BB- en BC-serie behoort het Jungheinrich Group display in de 2-inch uitvoering tot de standaarduitrusting. Deze toont de bestuurder informatie over de accu status, de resterende looptijd, de geselecteerde rijmodi en geeft indien nodig ook geselecteerde veiligheidsinstructies. Voor bijzonder ergonomische werkomstandigheden is de Grammer MSG 65 stoel als optie leverbaar.

Aan de veilige kant, zelfs na aankoop
Jungheinrich biedt de elektrische vorkheftrucks van de BB- en BC-serie als losse trucks en als vloot aan, zowel voor aankoop als voor verhuur. Om te allen tijde een probleemloze werking te garanderen, is ook voor de instaptrucks het uitgebreide Jungheinrich servicepakket beschikbaar. Waaruit klanten onderhouds- en servicepakketten kunnen kiezen die zijn afgestemd op hun individuele behoeften. Dankzij het uitgebreide Jungheinrich servicenetwerk geldt de hoge beschikbaarheid van reserveonderdelen ook voor de elektrische vorkheftrucks van de series BB en BC.

Voor meer informatie:
Denise van Straalen
Jungheinrich
H.A. Lorentzweg 3
2408 AS Alphen aan den Rijn
+31 (0)172 446 708
[email protected]  
www.jungheinrich.nl

Publicatiedatum: