Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoogheemraadschap gaat lekkages uit kassen terugdringen in de Oude Polder van Pijnacker

Medio september is het Hoogheemraadschap van Delfland gestart met de Gebiedsgerichte Aanpak in glastuinbouwgebied de Oude Polder van Pijnacker, in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Met deze aanpak werken ze aan het terugdringen van lozingen en lekkages uit kassen.

De glastuinbouwsector heeft met zo’n 1500 ondernemingen veel invloed op de waterkwaliteit in ons gebied. Lozingen en lekkages van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen uit kassen staan hun doelen voor schoon, gezond en levend water in de weg. In 2014 zijn ze daarom begonnen met de Gebiedsgerichte Aanpak.

Gebiedsgerichte Aanpak
Met de Gebiedsgerichte Aanpak werkt Delfland samen met ondernemers, toezichthouders van Omgevingsdienst Haaglanden, gemeenten en Glastuinbouw Nederland aan het verbeteren van de waterkwaliteit in de glastuinbouwgebieden binnen Delfland. Daarbij werken ze gebied voor gebied af. Op 19 september startte zen in de Oude Polder van Pijnacker.

De Gebiedsgerichte Aanpak begint altijd met een intensieve meetcampagne. Met een fijnmazig meetnet controleren ze 24/7 in een polder of boezemgebied de waterkwaliteit op meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen. Zo krijgen ze een goed beeld waar te hoge concentraties in het water voorkomen.

De meetresultaten bespreekt Delfland met de ondernemers en ook welke verbeteringen zij in hun bedrijf kunnen doen om lekkages te voorkomen en op welke termijn die worden doorgevoerd. In gebieden waar ze eerder deze aanpak toepasten zien ze nauwelijks meer bewuste lozingen, minder lekkages en meer waterbewuste ondernemers.

Bron: Hoogheemraadschap van Delfland

Publicatiedatum: