Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen publieksvriendelijke actie glastuinbouw tijdens Prinsjesdag

Wie vandaag in Den Haag of vanachter de televisie zoekt naar de publieksvriendelijke actie van de glastuinbouw, kan stoppen. In overleg tussen Glastuinbouw Nederland en andere ketenorganisaties is besloten om geen publieksvriendelijke actie te organiseren tijdens Prinsjesdag.

Dat was eerst wel het plan, maar bij nader inzien verwacht men dat de media vooral aandacht hebben voor Prinsjesdag zelf en de plannen van de regering. Daarnaast zal het publiek zich primair focussen op de rijtoer en naar verwachting minder aandacht hebben voor het signaal van de glastuinbouw. Op latere momenten zal alsnog de campagneboodschap uitgedragen worden richting het publiek. Meer over de acties is na te lezen op de speciale website van Glastuinbouw Nederland

Boeren zochten, ondanks een geldend noodbevel, wel Den Haag op met hun tractoren. Die werden in beslag genomen, zo valt te zien bij Omroep West.

Onder de petitie, onderdeel van de campagne om de energieprijzen te stabiliseren en de glastuinbouw te helpen door de energiecrisis te komen, staan inmiddels ruim 4600 handtekeningen. Teken de petitie hier.