Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chelaten binden voedingselementen én voorkomen vervuilde leidingen

Tholen - “Onze drive is zorgen dat ondernemers jaar in jaar uit verzekerd zijn van een consistente teelt”, vertelt Wilfred Vijverberg. “En dat doen we door ontzettend goed te kijken naar wat de plant nodig heeft.”

Planten hebben water nodig. Dat is zeker. En daarbij is niet alleen de hoeveelheid van belang, maar vooral ook de kwaliteit van het water, met als doel een consistente teelt te creëren. CH2O heeft een extra chelaat toegevoegd aan hun waterbehandelingscomponenten, om zo voedingselementen te binden.

Chelaat is een bindingselement, dat de kracht heeft om mineraalachtige ionen aan zich te binden. Het zorgt ervoor dat waardevolle voedingselementen via het water bij de plant terecht komen. De waardevolle elementen voor de plant hebben geen kans meer om neer te slaan. Voedingselementen zoals calcium, ijzer en mangaan slaan niet neer in de leidingen, maar komen volledig terecht bij de wortels van de planten. Zo worden vervuiling en verstoppingen voorkomen.

Wilfred: "Of er nu geteeld wordt in de vollegrond, op steenwol of op andere substraten, wij zien daarvan bij onze waterbehandelings-oplossingen geen invloed op het bioleven rondom de wortels van de plant.”

Wilfred ziet binnen twee à drie maanden de verschillen: gele bladeren verdwijnen en uitval loopt terug. Is het systeem bij de start extreem vervuild, dan kan het soms wat langer duren. “Maar in twaalf maanden zijn de leidingen sowieso compleet schoon. En de planten krijgen schoon- en zuurstofrijk water toegediend.”

Wilfred Vijverberg en Hen Groenewegen

Op pad naar schone leidingen
Voor het beste resultaat is het advies om de eerste maanden aandacht te besteden aan het schoonmaken van de filters. Het opgehoopte vuil, wat voor verstoppingen heeft gezorgd, wordt losgeweekt door de behandeling en worden het systeem uitgewerkt. Door de filters – zeker in het begin – zeer regelmatig schoon te maken en de leidingen van tijd tot tijd te spuien, verplaatst het probleem niet. 

Wilfred besluit: "Het microdoseersysteem van CH2O is geautomatiseerd, volledig beveiligd én op afstand te monitoren.”

Pieter Oosterlee, Wilfred Vijverberg en Hans van Gaalen

Voor meer informatie:
Wilfred Vijverberg
CH2O
tel 0174 504 785
[email protected] 
www.ch2o.nl