Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Perfect doek bij heet weer"

Phormium leverde vorig jaar zowat een halve hectare open schaduwdoek voor de cabriokas van De Jong Tuinplanten uit Made. De familie De Jong - Piet, Kees, Michael en Piet jr.-  teelt al jaren meer dan 50 verschillende soorten bodembedekkers op deze locatie.

In 2020 heeft Aad Alsemgeest van Alweco Scherminstallaties samen met Phormium gezocht naar het ideale schaduwdoek voor de cabriokas in combinatie met de teelt. Een sterk doek met een goede koeling en luchtdoorlaat was vereist voor het semi-open gedeelte van de kwekerij. Samen met sales manager Arjan van der Veer kwam men uit op PhormiTex Lumina 50 O, en dat werd begin 2021 geïnstalleerd.

Onlangs liep Phormium een rondje over de tuin en sprak men met Kees en Piet Jr. over het doek in de cabriokas. “We hebben een veel beter klimaat gekregen. Met het hete weer van de afgelopen zomer is dat een echte winst. De hoge ventilatiegraad is goed merkbaar; elk briesje is voelbaar,” aldus Kees. Piet Jr. geeft nog aan: “Het doek kan nu volledig gesloten blijven en er hoeft geen krijt te worden aangebracht. De instraling bij openstaande ramen, waar geen krijt op aangebracht is, wordt hiermee ondervangen.”


Piet de Jong, Jr.

Voor meer informatie:
Phormium
info@phormium.com 
www.phormium.com  

De Jong Tuinplanten
www.dejong-tuinplanten.nl 

Publicatiedatum: