Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Afwisselend programma valt in de smaak tijdens open dag bolhandeling

Ook dit jaar organiseerden Vertify en Agrifirm-GMN de Open Dag Bolbehandeling. Afgelopen woensdag trokken circa 200 telers, branchegenoten en overige geïnteresseerden naar Vertify in Zwaagdijk voor een dag vol kennis, ontmoetingen, discussie en inspiratie.

Plenair
Gedurende het gezamenlijke plenaire programma kon onder leiding van Niels Kreuk, voorzitter kring West-Friesland (KAVB), met een drie koppig panel dieper ingegaan worden op actuele onderwerpen binnen de bolbehandeling.

Gerard Top beet het spits af. Vanuit zijn rol als CEMMP bij de KAVB informeerde hij de telers over de ontwikkelingen in het middelenpakket en impact van de (toekomstige) regelgeving. Michel Jansen, programmamanager van De Groene Tulp, volgde hem op met een presentatie over ervaringen in innovatieve technieken en concepten in de bolbehandeling. Bram Mulder, teeltspecialist bij Agrifirm-GMN, sloot de presentatiereeks af met een verhaal over hoe biostimulanten een bijdrage kunnen leveren aan een duurzamere bolbehandeling.

Hierna volgde een discussie met het panel en geïnteresseerden in de zaal met vragen als ‘Wat zit er over 5 jaar in het dompelbad?’ en ‘Moeten we een bepaalde mate van zuur gaan accepteren?’.

Rondgang
Naast het plenaire gedeelte konden telers nieuwe kennis en inspiratie opdoen tijdens een rondgang langs diverse stands. Vertify presenteerde hier de resultaten van het project 'De Groene Tulp' en Agrifirm-GMN liet resultaten zien van de bolbehandelingsonderzoeken uit Breezand en Zwaagdijk. Bij deze onderzoeken is, in verband met de veranderende etiketten, gekeken naar alternatieve behandelingen. Ook nieuwe potentiële producten worden getest, net als de nieuwe bolbehandelingstechnieken.

BASF, Adama, Syngenta en Bayer Crop Science waren ook aanwezig om resultaten van diverse proeven toe te lichten. Naast de bollenproeven liet Total Systems de telers kennis maken met de nieuwste technieken met betrekking tot geautomatiseerde machines en verwerkingslijnen. Agri Treat Projects gaf een toelichting op Foamcoat, een nieuw schuimmiddel op biologische basis.

De deelnemers waren enthousiast over het geboden programma dat voor veel afwisseling zorgde. Onder het genot van een hapje en een drankje kon de dag met elkaar worden nabesproken.

Bekijk de presentaties van de bijeenkomst hier.

 
Publicatiedatum: