Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Sleutelrol glastuinbouw in de energietransitie"

Woensdagmiddag 14 september kwamen bestuurders van de provincie Noord-Brabant, gemeenten en waterschappen uit de Metropoolregio Eindhoven bijeen bij Vereijken Kwekerijen in Beek en Donk. De aanleiding voor het overleg was de Regionale energiestrategie van de Metropoolregio Eindhoven. Tot deze regio behoren 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant. Onder de aanwezigen waren o.a. gedeputeerde Spierings en wethouders uit de aangesloten gemeenten, zo valt te lezen in onderstaand verslag van Glastuinbouw Nederland.

Glastuinbouw Nederland en ZLTO waren aanwezig om te benadrukken welke sleutelrol de glastuinbouw kan spelen in de regionale energietransitie. Hans Vereijken (eigenaar Vereijken Kwekerijen), Mari van den Heuvel (regiovoorzitter Brabant/Zeeland van Glastuinbouw Nederland), Wim Peters (eigenaar Wim Peters Kwekerijen) en Ton van Korven (belangenbehartiger Klimaat en Energie bij ZLTO) gaven hier een toelichting, ieder vanuit zijn eigen expertise. De aanwezige bestuurders waren zeer geïnteresseerd in wat de glastuinbouw de energietransitie te bieden heeft en hadden veel vragen over onder andere de mogelijkheden en onmogelijkheden van geothermie in de regio.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: