Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Frequentietechniek voor in waterbassins geïntroduceerd

Kwekerijen gebruiken bassins om water op te slaan dat zij nodig hebben voor de bewatering van hun producten. Probleem bij die wateropslag is dat er - zeker bij zonnig weer - in het bassin algengroei ontstaat en dat het water wordt besmet door amoebes, schimmels,
bacteriën en virussen. Een nieuwe, gepatenteerde frequentietechniek van Aqua D&S sluit deze besmetting volledig uit, zonder daarbij iets aan het water toe te voegen, claimt de producent.

Drijver aangewezen met pijl

Exclusief
De frequentietechniek wordt door Aqua D&S exclusief op de Nederlandse markt gebracht en is een oplossing die inmiddels uitgebreid bij kwekers in de praktijk is getest. Bij frequentietechniek worden frequentiegolven van boven de 20 kHz in het water geactiveerd. Onhoorbaar voor mens en dier, maar funest voor de biofilm die de voedingsbodem is voor algengroei, bacteriën en virussen.

Aqua D&S heeft een speciale lichtgewicht drijver ontwikkeld die in het bassin zijn werk doet. Vanuit de drijver worden de ingeregelde frequentiegolven via (vier) transducers met een snelheid van 1435,6 meter per seconde verplaatst, waarmee een bassin van 20.000 m3
binnen een maand verandert van een groene algenzee in een 100% kraakhelder waterbassin. Het resultaat is zichtbaar zuiver water, zonder ongewenste bewoners. Ter illustratie van de waterkwaliteit: de frequentietechniek wordt door Aqua D&S ook toegepast op drinkwatersystemen.

Uitgebreide testen
Bij Aqua D&S was men in eerste instantie licht wantrouwig toen men kennismaakte met deze frequentietechniek: “Typisch zo’n uitvinding waarvan je denkt: ‘Als het daadwerkelijk zo eenvoudig is, waarom was dit er dan nog niet?’ Dus is men meteen uitgebreid gaan testen in zwembaden en bij kwekers en het resultaat is verbluffend. Dit is voor kwekers, maar bijvoorbeeld ook voor gemeenten en fabrieken die worstelen met waterzuivering in hun leidingsystemen, een enorme stap vooruit en dé oplossing voor een hardnekkig probleem.”

De frequenties die de drijver in het bassins genereert, moeten eenmalig door Aqua D&S worden ingeregeld. De celwanden van de bacteriën in het water zijn niet bestand tegen trillingen die de geluidsgolven genereren. In tegenstelling tot bijvoorbeeld chemische
behandelingen van het water, treedt geen herkolonisatie op omdat zowel de voedingsbodem voor bacteriën als de hechtlaag worden geëlimineerd.

Aqua D&S Frequentietechniek wil kwekers de introductie van haar oplossing helpen bij het beheer en schoonhouden van hun opgevangen regenwater. De enige voorwaarde voor een goed functionerende zuivering is een voeding vergelijkbaar met die van één bescheiden gloeilamp.

Voor meer informatie:
Aqua D&S 
Postbus 424
4900 AK Oosterhout
0162 - 45 79 90
[email protected] 
www.aquadns.nl 

Publicatiedatum: