Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
acties Felixstowe zouden op 27 september van start kunnen gaan

Nieuwe stakingen in Britse havens dreigen

Havenarbeiders in Felixstowe en Liverpool hebben een door het management opgelegde loonovereenkomst verworpen. Dit lijkt de weg vrij te maken voor een nieuwe ronde van stakingsacties en verstoringen. Ongeveer 82% van de stemmen in een stemming onder vakbondsleden van Unite was tegen een loonsverhoging van 7% en een bonus van 500 pond die door de Britse tak van CK Hutchison Holdings zou worden doorgevoerd.

Britse vakbonden moeten hun acties 14 dagen van tevoren aankondigen, zodat de volgende stakingen bij Felixstowe op 27 september zouden kunnen beginnen. Dat zou betekenen dat ze overlappen met de tweede helft van een twee weken durende staking door meer dan 500 Unite-leden in de haven van Liverpool, die een verbeterde overeenkomst van Peel Ports Ltd. willen.

Havenarbeiders in Liverpool hebben namelijk maandagavond een laatste loonbod van hun werkgever afgewezen, waardoor een staking waarschijnlijk is. Meer dan 560 werknemers willen op 20 september het werk stilleggen.  Meer dan de helft van de Britse containerexport en -import dreigt hierdoor stil te vallen.

Felixstowe is de belangrijkste Britse toegangspoort voor in Oost-Aziƫ geproduceerde containergoederen. Het werd vorige maand getroffen door acht dagen van stakingen, waarbij bijna 2.000 personeelsleden betrokken waren.

Unite, die aandringt op een loonsverhoging van minstens 10% tegen de achtergrond van de sterk stijgende inflatie, zei dat het verwacht vandaag nieuwe stakingsdata aan te kondigen. Felixstowe heeft gezegd dat de loonsverhoging, die in een brief aan het personeel is meegedeeld, dit jaar 8,1 tot 9,6% bedraagt.

Bron: bnnbloomberg.ca

Publicatiedatum: