Op 1 oktober is er een reünie voor de Middelbare Tuinbouwschool Aalsmeer. Daar wordt een zoekgeraakte steen herplaatst. Het is een verhaal op zich, zo delen de organisatoren van de reünie. 

In 1990 is de eerste steen van het toen nieuwe en nu nog steeds bestaande schoolgebouw geplaatst door inspecteur J. Rozendaal. Tijdens een latere verbouwing is de steen “zoekgeraakt” en jaren later in een meterkast teruggevonden. Deze “eerste steen” zal nu opnieuw onthuld worden tijdens de reünie op 1 oktober op de Middelbare Tuinbouwschool door de inmiddels 32 jaar oudere Jan Rozendaal. Een uniek moment wat past bij het 125-jarig bestaan van de school.

Veel oud-leerlingen/studenten en oud-medewerkers/docenten kennen de school onder andere namen: (Rijks) Middelbare Tuinbouwschool, Florens College, Wellantcollege en het huidige Yuverta.

Op 1 oktober kunnen sectorgenoten en oud-klas/schoolgenoten die op school hebben gezeten, herinneringen ophalen over leuke of vervelende lessen of leraren, bloemengala’s, binnen- en buitenlandse excursies, corso’s en tentoonstellingen. Ook het langste bloemstuk of grootste bloemschilderij en nog veel meer activiteiten.

Aanmelden voor deze unieke reünie kan via de website:
https://reunie-125jaar-mbo-aalsmeer.nl/inschrijven 

Bron: Yuverta