Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Compensatieregeling energiecrisis nodig"

In Brussel wordt er op dit moment nagedacht over een compensatieregeling voor bedrijven die door de gestegen energieprijzen in de problemen komen. Het idee is om een deel van de winsten van energiebedrijven terug te laten vloeien naar sectoren die hard getroffen worden. TLN wil dat ook bedrijven in transport en logistiek die geraakt worden door de energiecrisis gebruik kunnen maken van een dergelijke regeling, zo schrijven ze.

Ondernemers in de transportsector worden door de zeer forse stijgingen van de prijs van brandstof en energie gedwongen tot pijnlijke keuzes. "Zo zijn bedrijven die volledig op LNG rijden door de hoge prijzen genoodzaakt vrachtwagens stil te zetten. Er rijden ongeveer 1000 Nederlandse vrachtwagens op vloeibaar aardgas rond. Maar ook in de distributiecentra leiden de verhoogde prijzen tot problemen. Denk bijvoorbeeld aan ondernemingen die werken met gekoelde of bevroren producten en die daardoor relatief veel stroom gebruiken."

"Voor overheden, politici en energieleveranciers ligt er een groot belang om transporteurs nu niet in de kou te laten staan. Wie door de omstandigheden nu afscheid neemt van LNG-trucks zal geen aandeel meer willen en kunnen leveren voor de overstap naar bioLNG. En juist daarmee is de grootste CO2-reductie te realiseren. De LNG-sector heeft steeds benadrukt dat de toepassing van LNG opschaling nodig heeft om efficiƫnte productie van bioLNG mogelijk te maken."

Bron: TLN

Publicatiedatum: