Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Adviesrapport aan Den Haag: "Erken dat de huidige leveringszekerheid onhoudbaar is"

Zonder een robuust energiesysteem stort de samenleving in elkaar. Die harde conclusie trekt het College van Rijksadviseurs in een rapport dat aan de Nederlandse overheid is overhandigd. Nederland staat voor grote investeringen in de energie-infrastructuur, schrijft het college. "De afgelopen maanden laten niet alleen onze afhankelijkheid van gas zien, maar ook dat betaalbare en betrouwbare energievoorzieningen van cruciaal belang zijn voor iedereen."

De stapsgewijze transformatie van een fossiel naar een duurzaam energiesysteem die de overheid voorstaat stelt veel nieuwe eisen aan het nationale energienetwerk. Volgens een nieuw advies van het College van Rijksadviseurs is de aanleg van deze nieuwe energiehoofdstructuur bepalend voor de ruimtelijke inrichting van Nederland. "Zonder langetermijnvisie op de ruimtelijke inrichting van ons land is robuust en toekomstbestendig investeren in de energie-infrastructuur onmogelijk." 

In het advies geeft het college zeven aanbevelingen mee. Eén daarvan is dat Nederland moet erkennen dat de huidige leveringszekerheid onhoudbaar is. Bekijk het rapport hier. 

 

Publicatiedatum: