Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veredelaar ontvangt studenten tijdens zomerschool

Een internationale groep van 21 studenten begon hun academische jaar goed. Zij ruilden hun laatste week van de zomervakantie in voor de Summer School. Seed Valley doet verslag.

Tijdens de week maakten zij een roadtrip langs verschillende veredelingsbedrijven. De BSc-studenten, van uiteenlopende life sciences studies, namen een kijkje in deze kennisintensieve en innovatieve sector. In een week tijd ontdekten zij hoe de bedrijven wereldwijd bijdragen aan duurzame productie van gezond voedsel en kwaliteit van leven.

Zoals ieder jaar ontving Seed Valley de studenten, dit keer bij Syngenta. De dag begon bij Syngenta Flowers in Andijk, met rondleidingen door de kassen van verschillende veredelaars. Zij vertelden de studenten honderduit over het veredelen van diverse bloemen, van het veranderen van uiterlijke kenmerken tot ziekteresistentie. De dag vervolgde zich bij Syngenta Vegetables in Enkhuizen, waarna een aantal rondleidingen de studenten zelf aan de slag mochten. Daar leerden zij genen tracken door middel van moleculaire technieken én mochten zij zelf planten met de hand bestuiven. Voordat de dag werd afgesloten met onze welbekende netwerkborrel, werd er nog een bezoek gebracht aan Syngenta’s Field of Innovation in Grootebroek. Deze stond vol met diverse gewassen, van spruiten tot sla. 

Bron: Seed Valley 

Publicatiedatum: