Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wervelende bloemenshow op chrysantendag

9 september was dé dag van de Chrysant. Deliflor, actief in de veredeling en vermeerdering van chrysanten, heeft deze dag, net als de afgelopen jaren, aangegrepen om de ongekende mogelijkheden van de chrysant extra te belichten.

Stefan van Berlo, de Belgische toparrangeur en nummer 5 van het EK dat eind augustus in Polen plaatsvond, heeft in een online show de meest fantastische arrangementen gemaakt. De wervelende show werd op geheel eigen wijze door Flower Circus verzorgd. Tevens werden de kijkers meegenomen in het proces van veredeling van nieuwe chrysanten via een korte rondleiding door Deliflor Chrysanten.

Stefan van Berlo was al Belgisch kampioen 2010 en 2020 en heeft zijn talent eind augustus bevestigd met een prachtige 5e plaats op de Europacup in Katowice, Polen. Zijn unieke talent heeft hij zeker ook ingezet tijdens de show van afgelopen vrijdag. Met bijzondere constructies en prachtige kleurcombinaties met de chrysanten van Deliflor wist hij veel bloemisten en andere kijkers te inspireren. Voor wie de show ter ere van de Chrysant gemist heeft, kan deze terugkijken op de Facebook pagina van Deliflor en Flowercircus of via Youtube.

Via een speciaal ansichtkaartje namens Deliflor is de handel op deze bijzondere dag een ‘ Happy Chrysanthemum Day’ gewenst en hebben ze eveneens een poster ontvangen om jaarrond aan dit prachtige product herinnerd te worden.

Chrysanthemum Day, ook wel bekend onder de Japanse naam ‘Kiku no Sekku’ is een van de 5 heilige festivals in Japan en heeft zijn oorsprong dus in Japan. Het wordt gevierd op de 9e dag van de 9e maand en is voor het eerst georganiseerd in 910 door het Keizerlijk huis van Japan. De chrysant is al heel lang het symbool van de Keizer van Japan en de Keizerlijke familie.

Voor meer informatie:
Deliflor
info@deliflor.nl 
www.deliflor.nl/nl 

Publicatiedatum: