Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aandacht besteden aan filtratie loont, blijkt uit twee praktijkproeven

Twee praktijkproeven, een in de komkommers én een in de teelt van phalaenopsis, hebben meer inzicht gegeven in het nut van filtratie van drainwater. De voordelen zijn een schoner systeem en betere werking van de ontsmettingsinstallatie. Filtratie is altijd maatwerk; het effect hangt af van de bedrijfssituatie en de teelt.

De proeven zijn onderdeel van het project ‘Invloed van Filtratie’. Voorafgaand hebben onderzoekers drie soorten filterstraten vergeleken bij het Innovatie en Demo Centrum Water in Bleiswijk. Daarna zijn de praktijkproeven herfst vorig jaar opgestart. De resultaten zijn onlangs met de tuinders geëvalueerd.

WUR en KWR voeren het onderzoek uit. De betrokken toeleveranciers zijn: Priva, Fiber Filtration, ECOfilter, Moor Filtertechniek en UVAR Holland. Horticoop Technical Services is aangesloten als installateur. Financiers zijn Topsector T&U, TKI Watertechnologie en Stowa.

Klik hier voor het hele artikel op Glastuinbouw Waterproof.

Publicatiedatum: