Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studiegroep ‘Vaste Planten Sortiment’ bezocht Van Riel Siergrassen

Donderdagmiddag 7 september bezocht de LTO studiegroep ‘Vaste Planten Sortiment’ het siergrassenbedrijf van Leo en Patricia van Riel in het Noord-Limburgse Beringe.

Op een oppervlakte van 1 ha kas en 2 ha containerveld wordt een breed sortiment aan grassen geteeld. Tijdens de inleiding (onder het genot van koffie en uiteraard Limburgse vlaai) vertelde Leo hoe het bedrijf is ontstaan, en dat hij bij de oprichting was begonnen met het telen van waterplanten. Later is het bedrijf geheel overgegaan op siergrassen. Het bedrijf wordt gerund door Leo en zijn vrouw Patricia.

Tijdens de rondleiding ontstonden interessante discussies, over vragen zoals: Wat is belangrijk bij de keuze van het sortiment? Ben je wel of niet ingesteld op de visuele markt? Hoe lang moet een vaste plant eenmaal in de tuin uitgeplant meegaan? Hoe is het wortelgestel van de plant? Op welke markt zit je?

Ook is de nodige kennis uitgewisseld over potmaat en vorm, potkleur en samenstelling van het grondmengsel, dat deels uit veenvervangers bestaat.

Het bedrijf zag er erg mooi en strak uit en het was duidelijk dat Van Riel Siergrassen zich richt op kwalitatief hoogwaardige gewassen.

Binnenkort wordt een nieuwe datum geprikt voor een volgende bijeenkomst van de studiegroep Vaste Planten Sortiment. Heeft u interesse om ook deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar [email protected]. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: