Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

(Internationale) telers in de (internationale) media: "Een groot aantal telers kiest ervoor hun bedrijf te sluiten"

De campagne van de glastuinbouw om opnieuw aandacht te vragen voor de gevolgen van de energiecrisis heeft ervoor gezorgd dat het geluid van de glastuinbouw overal te horen is. In dit artikel een kort overzicht, in navolging van eerdere overzichten deze week, over hoe de verhalen van telers door blijven sijpelen in het (internationale) nieuws.

Persbureau Reuters sprak teler Pieter Wijnen over de energiecrisis. Hij gaat zuiniger telen deze winter en teelt minder, maar grotere komkommers. Reuters sprak ook Michel van Schie van Royal FloraHolland. "Een groot aantal telers kiest ervoor hun bedrijf te sluiten omdat ze op korte termijn geen verandering verwachten", laat hij optekenen in het artikel dat onder meer bij The Post Online is overgenomen in het Nederlands. 

Business Insider haalt ook het bericht van Reuters aan, naast berichten uit de Zweedse media over Nordic Greens en een breder agrarisch crisisbeeld.  

Glastuinbouw Nederland roept op blijft oproepen berichten over telers in actie te blijven delen. 

Publicatiedatum: