Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
23 september

Open dag over 'verdere verduurzamingen met precisielandbouw'

Op 23 september aanstaande organiseert NLG Holland samen met Stichting Fieldlab voor de hele agrarisch sector een open dag met als thema: ‘Verdere verduurzaming met precisielandbouw’. Er wordt hiermee aandacht besteed hoe het bodemleven en bemesting op natuurlijke en efficiënte wijze kan worden geoptimaliseerd. Verder wordt op deze dag een inkijk geboden over mogelijkheden om het toenemende energievraagstuk het hoofd te bieden.

Ilse Zaal, gedeputeerde van de provincie Noord Holland voor economie en landbouw, opent even na 13.00uur als eerste spreker deze dag. Verder zal Alex Datema (voorzitter van de vereniging BoerenNatuur) en André Hoogendijk (directeur BO Akkerbouw (De akkerbouw van morgen), voorzitter CIV-Groen) een presentatie geven over de technische mogelijkheden om verduurzaming te versnellen.

Ruim dertig informatiestands 
Daarnaast zijn er dertig informatiestands aanwezig op het terrein van teeltadviseur, toegepaste pixellandbouw en efficiency, toegespitste energieoplossingen. Verder zijn er vertegenwoordigers van landbouwmachines voor onder andere niet-kerende grondbewerking aanwezig. Tevens treft u er leveranciers aan van biologische middelen voor bodem- en gewasverbetering en natuurlijke onkruidbestrijding.

Doelstelling open dag 
Uitgangspunt van NLG Holland en Fieldlab is om de landbouw alternatieven en mogelijkheden te tonen dat met heel veel minder chemie ook gezondere bollen en gewassen zijn te telen en dat met reducering en het slimmer gebruik van energie. Dit alles met blijvend respect voor bodem en omgeving. Doelstelling van de open dag is dan ook om vakgenoten uit heel Nederland hierover te informeren en hen in contact te brengen met relevante leveranciers.

Meer informatie en aanmelden 
De open dag vindt plaats bij Wit Flowerbulbs gevestigd aan Moerbeek 10 in ’t Veld (gemeente Hollands Kroon) en begint vanaf 12.45 uur. Onaangekondigd langskomen mag, maar aanmelden via contact@nlgholland.com wordt gewaardeerd.

Voor meer informatie:
www.nlgholland.com

 

Publicatiedatum: