Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adri Bom-Lemstra, Glastuinbouw Nederland:

"Vertrek minister Staghouwer komt op zorgelijk moment"

“Het besluit dat minister Staghouwer van LNV heeft moeten nemen is voor hem natuurlijk een persoonlijk drama. Ik heb alle respect voor zijn keuze, maar in de huidige energiecrisis is elke vertraging onwenselijk.”


 
Dat zegt Adri Bom-Lemstra, voorzitter van Glastuinbouw Nederland, in reactie op het op maandag 5 september aangekondigde vertrek van minister Staghouwer. “Bij een nieuwe minister investeer je als organisatie altijd in de kennismaking, met als doel om snel op vlieghoogte te komen. We hebben als Glastuinbouw Nederland diverse bedrijfsbezoeken georganiseerd om hem zo goed mogelijk te informeren over de belangrijke dossiers in onze sector. Dat zijn vertrek juist op het moment komt dat er zo veel speelt in de sector en veel glastuinbouwbedrijven in financiële problemen zitten, is zorgelijk.”

Energiedossier vooral kwestie EZK
Volgens de voorzitter is er zeker nu geen tijd te verliezen, maar het vertrek van een minister zorgt altijd voor vertraging. “Dat kunnen we nu niet gebruiken en we hopen dat we toch door kunnen op het ingeslagen traject.” Op het energiedossier heeft de glastuinbouw momenteel vooral te maken met het ministerie van EZK. “We hopen dat het vertrek van deze minister dat niet beïnvloedt en dat het kabinet voldoende daadkracht toont”, aldus Adri Bom-Lemstra.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: