Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Presidenten Ghana en Senegal op bezoek in tuinbouw

President Macky Sall van Senegal en president Akufo-Addo van Ghana hebben dinsdag 6 september een bezoek gebracht aan het Westland. Zij hebben zich in de regio laten informeren over en inspireren door de innovaties en technieken die de glastuinbouwsector te bieden heeft. World Horti Center ontving president Akufo-Addo van Ghana, hij kreeg hier meer te horen over de unieke samenwerking tussen onderzoek, onderwijs, ondernemers en overheid. President Macky Sall van Senegal bracht een bezoek aan Rijk Zwaan waar hij werd bijgepraat over de ontwikkeling door Rijk Zwaan van gewassen met resistentie tegen veelvoorkomende plantenziekten in Senegal en betere bestendigheid tegen klimaatverandering.

President Ghana spreekt met talenten in World Horti Center
Voor president Akufo-Addo van Ghana was één van de pijlers van het bezoek aan World Horti Center de unieke samenwerking tussen ondernemers, onderzoek, onderwijs en overheid die hier plaatsvindt. Door deze verschillende disciplines onder één dak samen te brengen stimuleert World Horti Center de onderlinge samenwerking en heeft zij een aanjagersrol op het gebied van innovatie en aantrekken van talent. Medewerkers van Holland Greentech, Priva en East West Seed, hadden de eer een korte pitch over hun bedrijf te mogen geven aan de president. Tijdens de rondgang door World Horti Center werd tevens een bezoek gebracht aan de onderzoekskassen van Vertify, hier gaf MBO Westland meer uitleg over de samenwerking tussen studenten en onderzoekers.

Puck van Holsteijn, directrice van het World Horti Center, zegt over het bezoek: “De sector gaat door een lastige tijd, maar dit soort bezoeken aan het Westland laat zien dat het buitenland genoeg kansen biedt voor de tuinbouw en dat we hier een toonaangevende positie in hebben. De interesse vanuit de delegatie was groot, er was veel interactie met de sprekers en er is een zaadje geplant voor de volgende bijeenkomst.”

President Senegal bezoekt Rijk Zwaan
President Macky Sall bezocht, vergezeld door de Minister van Milieu en Duurzame Ontwikkeling, de kassen van Rijk Zwaan waar onderzoek wordt gedaan naar de effecten van plantenziekten op nieuwe gewassen. Door het selecteren en verbeteren van gewassen met een resistentie tegen plantenziekten die veel voorkomen in landen als Senegal is Rijk Zwaan in staat om boeren te helpen om hun oogsten te vergroten en gezond voedsel beschikbaar te krijgen op de lokale markt. President Macky Sall toonde zeer veel interesse in deze resistente rassen en de mogelijkheden in Senegal. Daarnaast werd de president bijgepraat over de activiteiten van Rijk Zwaan samen met haar lokale partner in Senegal Agroseed, onder meer op het gebied van capaciteitsopbouw en kennisuitwisseling.

Heleen Bos, Manager Foreign Development Projects bij Rijk Zwaan, zegt over het bezoek: “Rijk Zwaan en Agroseed werken samen om in Senegal de tuinbouwsector naar een hoger niveau te brengen. Door samen te werken met overheden in een publiek-private partnerschap kunnen we de impact vergroten en bijdragen aan duurzame ontwikkeling en het tegengaan van ondervoeding.”

Voor meer informatie: 
World Horti Center
[email protected]
www.worldhorticenter.nl

Publicatiedatum: