Femke van de Plas is Vertrouwenspersoon Veilig Buitengebied bij ZLTO

Uit onderzoek uit 2020 in opdracht van ZLTO bleek dat één op de vijf boeren en tuinders in Brabant en Zeeland wordt benaderd door mogelijke criminelen voor het gebruik van leegstaande stallen, schuren en kassen. Geregeld worden drugslabs en hennepkwekerijen in het buitengebied van Brabant en Zeeland ontdekt. Ook maken criminele netwerken gebruik van onder andere bloemen, planten en fruit als deklading voor het smokkelen van drugs naar het buitenland.

Per 1 januari 2022 is daarom vanuit ZLTO een vertrouwenspersoon Veilig Buitengebied actief. Femke van de Plas is deze vertrouwenspersoon. Zij gaat bij haar nieuwe werkgever onder meer in op de vraag: 

Hoe kwetsbaar zijn boeren en tuinders nu echt?
"Het zijn vaak nuchtere mensen die niet voor het grote geld gaan en daardoor zijn ze nog best weerbaar tegenover criminelen. Maar als het toekomstperspectief beperkt is, maakt dat toch kwetsbaar.

Bovendien kunnen boeren en tuinders te maken krijgen met de georganiseerde misdaad zonder dat ze het weten. Bijvoorbeeld wanneer het land van de ondernemers misbruikt wordt om drugsladingen te verbergen of afval te dumpen."

Voor meer informatie:
ZLTO
Vertrouwenspersoon Veilig Buitengebied
06 295 202 66 
vertrouwenspersoon@veilig-buitengebied.nl 

Bron: ZLTO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven