Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Solid Plant Productions laat zien wat ze in huis hebben tijdens Autumn Fair op 7 en 8 september

“Elk seizoen een nieuwe collectie”

Tholen - Per maart van dit jaar zijn Jan van der Sar en Diego Bruijn gestopt bij hun werkgever en zijn fulltime bezig met hun bedrijf Solid Plant Productions. Na de afgelopen jaren dit werk te hebben gecombineerd met hun banen bij de Cash & Carry in Naaldwijk kunnen de twee zich nu volledig storten op het leveren van kant-en-klare plantenarrangementen aan groothandels en exporteurs binnen en buiten Europa.

Jan van der Sar en Diego Bruijn

“Vanaf het begin van dit jaar zijn we begonnen om ook in het lagere segment klanten te beleveren, daar hebben we vorig jaar voor de kerst al een proef mee gedaan met een nieuwe lijn orchideeschalen in kerstkleuren en -thema, en die werden best positief opgevangen. Op die lijn zijn we begin dit jaar verder gaan borduren om in het voorjaar met een hele nieuwe collectie te komen voor binnen arrangementen,” aldus Diego.

De mannen hebben voor hun producten in het lagere segment een prijs klassen gekozen van tussen de 5 en 12,50 euro zodat ze ook hierin voor ieder wat wils hebben. De grote, luxe orchideeën schalen waar ze ooit mee zijn begonnen blijven alsnog van groot belang binnen het bedrijf en die blijven ze dan ook aanbieden en vernieuwen.

Variatie is de sleutel
Ondanks het succes van Solid Plant Productions, dat inmiddels in zowel klanten bestand als verkoop vier keer over de kop is gegaan, blijft het natuurlijk een relatief jong bedrijf en moet zich op een manier weten te onderscheiden van de rest van de markt. De oplossing? Variatie, en veel.

“We komen elk seizoen met een nieuwe collectie met nieuwe kleuren, en met de kerst altijd speciale items. Daar proberen we onszelf mee te onderscheiden van de rest van de markt. Soms zie je te vaak hetzelfde terug keren, iedereen is wel eens toe aan vernieuwing’’ vertelt Diego.

Vanuit de markt hoorden de twee dit ook weer terug. De klacht dat sommige inkopers steeds dezelfde producten in handen kregen zonder enige variatie. Met hun collecties proberen ze hier een antwoord op te geven door ieder seizoen met een variatie te komen die op het thema van het seizoen aansluit, en zo steeds vernieuwend te blijven.

“Dit najaar hebben we gekozen voor donkerrood, paars, donker groen, bruin en grijs, om juist een beetje die warmte in huis terug te krijgen. En met Kerst krijgen we weer een unieke nieuwe mooie collectie, helemaal gerelateerd aan de kerst,” zegt Jan over het aankomende seizoen.

Autumn Fair
De mannen van Solid Plant Productions zullen 7 en 8 september aanwezig zijn bij Royal Flora Holland’s Autumn Fair, waar ze vooral hun nieuwe herfst en kerst collectie presenteren, en laten zien wat ze allemaal in huis hebben. De luxe Phalaenopsis arrangementen worden vol in de spotlight gezet wat de mensen meteen zullen zien als ze de beursstand inlopen, en daar achter komen de nieuwe lijnen te staan.

“Ik denk dat het voor de mensen op de beurs ook gewoon heel leuk is om daar naar te komen kijken zodat ze kunnen zien, dit gaat er dadelijk komen.”

Solid Plant Productions is op 7 & 8 September in stand nummer 2,5 aanwezig op de beurs en op Floriday is de najaarscollectie al te bestellen.

Voor meer informatie:
Solid Plant Productions
Middel Broekweg 29
2675 KC, Naaldwijk
T: Jan van der Sar: +31 6 50268445
T: Diego Bruijn: +31 6 51988088
M: [email protected] 
W: www.solidplantproductions.com