Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nationaal Tuinbouwcongres dit jaar op 5 oktober met als thema: 'Healthy cities, growing green'

Greenports Nederland ziet grote ontwikkelkansen voor het Nederlandse tuinbouwcluster onder het motto “Feeding and Greening the Megacities”. Het thema van het vierde Nationale Tuinbouwcongres op 5 oktober 2022 is dan ook “Healthy cities, growing green!” Greenports heeft voor het congres op Floriade Expo 2022 in Almere een programma samengesteld met sprekers en workshops die inzicht - en hopelijk ook inspiratie - geven met betrekking tot deze kansen, als ook de dilemma’s die daarmee gepaard gaan voor het Nederlandse tuinbouwcluster.

Maakt de Nederlandse tuinbouwproductie een (internationale) schaalsprong en verlegt zij een deel van haar productie richting de megacities van Europa of zet zij in op snellere verduurzaming? Of moet beiden? En heeft de tuinbouw de ruimte en veerkracht om dit te realiseren? Welke bewegingen bepalen het succes van het Nederlandse tuinbouwcluster?

De huidige geopolitieke ontwikkelingen hebben diepe impact op het tuinbouwcluster. Voedselbeschikbaarheid en zelfvoorziening zijn belangrijker dan ooit. Ondertussen is de druk op de fysieke ruimte in Nederland groot en zijn de grenzen van toelaatbare emissies bereikt. Daarnaast moeten er fundamentele keuzes worden gemaakt over inrichting van productiegebieden, waarbij productiemethodes duurzamer moeten zijn met minder impact op het leefklimaat.

De sprekers en workshops tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres nemen deelnemers mee in de uitdagingen waar de sector voor staat.

Klik hier om u aan te melden voor het Tuinbouwcongres.

Voor meer informatie:
Greenports Nederland 
+31 (0)10 3076794
info@greenports-nederland.nl
greenports-nederland.nl 

Publicatiedatum: