Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oud CCO Heineken nieuwe CEO GreenV

Jan Derck van Karnebeek (55) is per 1 september 2022 aangetreden als CEO van GreenV, de internationaal opererende groep van bedrijven die actief is in de tuinbouwsector en op dit moment bestaat uit Prins Group (kassenbouw), Stolze (installatietechniek), GreenV Indoor en HT Verboom (transportsystemen).


Jan Derck

Van Karnebeek was tot 2021 CCO van Heineken NV en lid van het Executive Team. Na zijn carrière van bijna 28 jaar bij Heineken vervulde hij diverse interim CEO/ CCO rollen.

GreenV-groep, opgericht in 2021, wil snel opschalen in de internationale tuinbouwsector. Bestuurder Ton Vernaus zegt: “GreenV heeft een sterke uitgangspositie in een aantrekkelijke, wereldwijde
groeimarkt. Binnen anderhalf jaar zijn we erin geslaagd om drie vooraanstaande Nederlandse bedrijven in de internationale tuinbouw aan boord te halen. De komende jaren zullen we blijven investeren om onze positie verder uit te bouwen en te versterken. Hierbij passen ook investeringen in het aantrekken van sterke en ervaren leiders zoals Jan Derck. We zijn meer dan verheugd dat hij de rol van CEO van de GreenV groep op zich heeft willen nemen. Hij heeft veel ervaring in het realiseren van groei op wereldmarkten en het samenbrengen van verschillende bedrijven en bedrijfsculturen. Hij heeft de wereldwijde groei van Heineken versneld door een sterke focus op klanttevredenheid, nieuwe klanten, acquisities en innovatie in producten en diensten. We delen de ambitie om GreenV en de bedrijven binnen de groep de komende jaren nog sneller te laten groeien en onze positie als wereldspeler uit te bouwen.”

Jan Derck van Karnebeek voegt toe: “Prins, Stolze en Verboom, ondersteund door HAL Investments, vormen nu al een geweldige combinatie. De drie bedrijven zijn actief in een zeer innovatieve sector
met een mooi groeipotentieel, met nieuwe klanten en projecten die groter en veelomvattender worden. Zij dragen bij aan het oplossen van een grote uitdaging waarvoor we als mensheid gesteld worden: de groeiende wereldbevolking te blijven voorzien van gezond voedsel dat op duurzame wijze wordt geproduceerd. Daarbij maken bloemen en planten uit onze kassen de wereld mooier en vrolijker. De bedrijven zijn ondernemende, innovatieve en trotse leiders op hun vakgebied. Ik zal mij de komende jaren inzetten om ze samen sterker en succesvoller te maken. We gaan ons richten op tevreden klanten, gemotiveerde medewerkers, verdere internationalisatie en innovatie. Dit ga ik zeker niet alleen doen, maar in een hecht team dat samen het verschil gaat maken.“

Jan Derck van Karnebeek bekleedt op dit moment ook diverse nevenfuncties. Zo is hij niet-uitvoerend bestuurder bij Rewilding Europe (voorzitter RvC), EdCo (Voorzitter RvA), Wealth Management Partners NV (lid RvC), Xindao (lid RvC) en lid van de Raad van Advies van Rivean Capital.

Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. Zijn vrijetijd besteedt Jan Derck graag in de natuur met wandelen, observeren en fotograferen.

Bron: GreenV


Publicatiedatum: