Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Dahlia’s en zonnebloemen sieren kas die horecagelegenheid werd

Na een voorjaar met duizenden bezoekers opent Romy Ruigrok ook dit najaar weer de deuren van The Tulip Barn. De leegstaande kas die vorig jaar eigenhandig omgetoverd werd tot een sfeervolle horecagelegenheid, is elke zaterdag en zondag in de maand september geopend. Bezoekers van de FBT Dahlia showtuin kunnen hier genieten van een kop koffie of ander drankje en een stukje taart. Nieuw is de zonnebloemenpluktuin.

Dahlia showtuin
Romy: ‘Afgelopen voorjaar hebben we meer dan 20.000 mensen in The Tulip Barn mogen ontvangen. Het voorjaar is natuurlijk hét seizoen dat mensen over de hele wereld naar de Bollenstreek komen om de mooie tulpen te bewonderen. En nu weten zij ook The Tulip Barn te vinden. Net als vorig najaar is de dahlia showtuin van FBT Tuinbouw hier weer te bezichtigen en daarom openen we ook de deuren van The Tulip Barn weer. De showtuin met meer dan 400 soorten dahlia’s staat de hele maand september tot half oktober in volle bloei en trekt veel dahlia liefhebbers, publiek uit de Bollenstreek en relaties uit het vak. Mensen kunnen tijdens hun bezoek een lekker kopje koffie komen drinken in de kas of buiten op het zonnige terras met mooi uitzicht op de velden.’

Zonnebloemen pluktuin
Nieuw dit najaar is de zonnebloemen pluktuin. ‘We blijven vernieuwen. Naast de dahlia showtuin met allemaal grappige attributen om leuke selfies te maken, vind je nu ook een groot veld met vijf soorten zonnebloemen. Van lichtgeel tot donkerrood en van tweekleurig tot tweebloemig’, vervolgt Romy. ‘Dit zijn bijzondere soorten zonnebloemen en zul je niet snel in een winkel tegenkomen. Mensen mogen kunnen hier zelf een mooie bos zonnebloemen plukken en samenstellen.’

8 & 9 oktober Bloembollenmarkt
Wie in zijn eigen tuin bollen wil planten voor een bloeiende lente kan voor unieke bolgewassen ook bij The Tulip Barn terecht. Op 8 en 9 oktober wordt hier de traditionele Bloembollenmarkt georganiseerd. Vanwege bouwwerkzaamheden vindt de Bloembollenmarkt niet plaats bij Keukenhof.

Openingstijden
The Tulip Barn is vanaf zaterdag 3 september, iedere zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Je vindt The Tulip Barn aan de 3e Loosterweg 130 in Hillegom. De FBT Dahlia showtuin is vrij toegankelijk voor publiek. Voor een prachtige bos zonnebloemen betaal je 4,50 euro voor 5 stelen en 7,50 euro voor 10 stelen!

Publicatiedatum: