Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Whitepaper: Dit kan Nederland betekenen voor duurzame en veilige voedspelproductie China

Dutch Greenhouse Delta (DGD) heeft een whitepaper gepubliceerd over hoe Nederlandse kennis en technologie een duurzame en veilige lokale voedselproductie in China kan stimuleren. De uitdagingen, kansen en oplossingen in China worden besproken door de experts die voor Nederlandse tuinbouwleveranciers in China werken. Ook succesvolle Nederlandse projecten in China, worden gepresenteerd in deze whitepaper die via dit bericht na te lezen is. 

China wordt geconfronteerd met een sterke verstedelijking van haar bevolking en een groeiende vraag naar vers en veilig voedsel. Om aan deze vraag te voldoen, wil de Chinese overheid haar landbouwsector moderniseren. De huidige productiviteit per hectare is laag, het waterverbruik hoog en geschikte landbouwgrond is schaars. Naast technologische innovatie moet de Chinese beroepsbevolking worden opgeleid om deze verandering in de landbouwsector door te voeren.

Duurzame hightech tuinbouwprojecten in China
Dit biedt een mooie kans voor de Nederlandse tuinbouwsector, als voorloper in de wereld, om volledig geïntegreerde hightech oplossingen en kennis naar China te exporteren, stelt DGD. Nederland biedt een volledig geïntegreerd ecosysteem en is een betrouwbare en ervaren partner in het ontwikkelen van duurzame hightech tuinbouwprojecten in China. Veel Nederlandse tuinbouwpartijen hebben inmiddels hun weg naar China al gevonden. Verschillende Nederlandse bedrijven werken sinds begin 2021 samen met overheden en kennisinstellingen in het publiek-private samenwerkingprogramma: PIB 'NL Protected Agri Alliance China'. Deze PIB positioneert de Nederlandse glastuinbouwsector gezamelijk in China als samenwerkingspartner voor de ontwikkeling en implementatie van integrale en duurzame hightech glastuinbouw agroparken nabij grootstedelijke gebieden. Hier kun je er meer over lezen.

China-experts aan het woord
In deze whitepaper wordt uitgelegd hoe Nederlandse kennis en innovatieve technologie bijdragen aan het realiseren van duurzame en veilige voedselproductie in China, die bijdraagt aan het voeden van de stedelijke bevolking. Specifieke uitdagingen, kansen en oplossingen worden besproken door de China-experts die werken voor Nederlandse tuinbouw state-of-the-art bedrijven. Ook succesvolle Nederlandse projecten in China, worden gepresenteerd in deze whitepaper.

Klik hier om de whitepaper te downloaden.

Voor meer informatie: 
Dutch Greenhouse
www.dutchgreenhousedelta.com

 

Publicatiedatum: