Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe app helpt telers water besparen

Techbedrijf 30MHz brengt een nieuwe app op de markt, waarmee telers tot 30% water kunnen besparen. De Irrigation Management App is ontwikkeld samen met de gebruikers en helpt telers hun teeltstrategie te optimaliseren met behulp van data. 

Inmiddels maken al meer dan 400 telers wereldwijd gebruik van de producten en diensten van deze Nederlandse scale-up die digitale oplossingen aanbiedt. 30MHz werkt samen met grote techbedrijven en wetenschappelijke instituten, zoals Wageningen University & Research (WUR).

Focus op water
Telers in Mexico hebben water benoemd als focusgebied om hun teelt te optimaliseren. 30MHz heeft hiervoor een Irrigation Management App ontwikkeld, die exact laat zien hoeveel vocht er beschikbaar is voor de plant. Met deze applicatie wordt het voor de teler eenvoudig om exact de juiste hoeveelheid water geven, zonder verspilling en zonder dat kostbare meststoffen worden uitgespoeld. ‘Saving water together’ is hierbij het credo.
                         
Samen met een breed samengestelde pilotgroep is de Irrigation Management App geschikt gemaakt voor alle tuinbouwbedrijven. De app is geschikt om te starten met het digitaliseren van teelt, maar wordt ook gebruikt door toonaangevende spelers, die koploper zijn op het gebied van digitalisering.

Irrigation Management App
De Irrigation Management App wordt gevoed met data afkomstig van bodemvochtsensoren, gekoppeld aan het draadloze netwerk dat kan worden aangelegd op de teeltlocatie met de 30MHz gateway en solar repeater(s). Deze totaaloplossing - de Irrigation Management Kit - is gemakkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik. Het systeem werkt volgens het Plug & Play-principe.    


Klik hier voor vergroting

Voordelen
De voordelen van de Irrigation Management App zijn legio. De belangrijkste is het verlagen van het watergebruik tot wel 30%. Net als de vele andere innovaties van 30MHz helpt de Irrigation Management App telers bij de optimalisering van de teelt, onder meer door efficiënter gebruik van water, meststoffen en energie.


Voor meer informatie:
30MHz
Zekeringstraat 36A
1014 BS Amsterdam
support@30mhz.com 
www.30mhz.com 

Publicatiedatum: