Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Webpagina geeft inzicht

Wat betekent de aanpassing van de teeltstrategie voor de werknemers?

Glastuinbouw Nederland en ook andere organisaties in de sector ontvangen steeds meer signalen dat bedrijven serieus overwegen om in de herfst en winter van 2022-2023 hun teelstrategie aan te passen. Dat is een ingrijpende beslissing, zeker ook vanwege de zorg om het eigen personeel, stelt de brancheorganisatie. "Ervaren en gemotiveerde werknemers zijn immers cruciaal voor elk glastuinbouwbedrijf. Die mensen wil je graag behouden, ook als de werkzaamheden noodgedwongen worden aangepast of ingekort."
 
Het antwoord op vragen als: wat betekent de aanpassing van de teeltstrategie voor de werknemers, wat kunnen ondernemers doen en waar moeten zij op voorhand rekening mee houden, is te vinden op een speciale webpagina op de website van de belangenbehartiger. Welke loketten zijn beschikbaar voor ondernemers? Er wordt nog gewerkt aan specifieke informatie op de website voor werknemers.

De informatie op de webpagina is tot stand gekomen in samenwerking met Kasgroeit, Werkgeverslijn land- en tuinbouw, UWV en Regionaal Mobiliteitsteam Haaglanden (RMT). In aparte tekstblokken staat vermeld welke diensten zijn kunnen verlenen op dit onderwerp en hoe contact kan worden opgenomen.

Op de webpagina worden mogelijke scenario’s beschreven, variërend van minder telen en daardoor tijdelijk minder werknemers nodig, tot reorganiseren met als gevolg inkrimping van het personeelsbestand.

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: