Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Handhaving verzekeringsplicht (land)bouwvoertuigen van start

Vanaf 1 september is de RDW gestart met het actief benaderen van eigenaren van (land)bouwvoertuigen die (nog) geen verzekering hebben afgesloten. Het gaat hier om ongeveer 80.000 eigenaren van voertuigen. In deze brief wordt gewezen op de verzekeringsplicht per 1 januari 2022. De Bond van Verzekeraars wijst eigenaren van (land)bouwvoertuigen op de start van de handhaving.

Coulanceregeling afgelopen
Tot nu toe zijn er ongeveer 750.000 (land)bouwvoertuigen geregistreerd. Ongeveer 200.000 van deze registraties heeft nog geen WA-verzekering. Het ministerie van I en W maakte eerder bekend dat er tot 1 juli 2022 geen boetes zouden worden uitgedeeld. Deze termijn is nu dus verlopen. Met de RDW is afgesproken dat zij vanaf 1 januari 2023 starten met de zogenaamde registervergelijking.

Kentekencheck
Waarschijnlijk zijn veel voertuigen via een bedrijfspolis of op chassisnummer verzekerd terwijl de voertuigen op kenteken verzekerd moeten worden. Eigenaren kunnen zelf controleren of hun voertuigen als WA-verzekerd geregistreerd zijn bij de RDW. Dit kan gecheckt worden op www.rdw.nl/kentekencheck.

Bron: Verbond van Verzekeraars 

Publicatiedatum: