Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Installateur niet aansprakelijk voor schade planten in koelcel die bleek te vriezen

Een hortensiakweker die de installateur van een koelcel aansprakelijk wil stellen voor schade aan in de cel is daar deze week in hoger beroep (opnieuw) niet in geslaagd. De kweker moest bewijs aanleveren waaruit nalatigheid van de installateur moet blijken. De rechter was na het horen van zes getuigen niet overtuigd.

In de zaak, die diende bij het Gerechtshof Arnhem-Nijmegen, staan de installateur van de koelcel en de kweker tegenover elkaar in verband met de installatie van een koelcel in 2011. De kweker nam die koelcel voor oplevering in gebruik. Hierdoor ontstond schade aan hortensia's die op karren in de cel waren geplaatst, toen bleek dat de koelcel op standje 'vriezen' was gezet in plaats van standje koelen.

Temperaturen van min vier graden Celsius of zelfs lager waren als test voor de nog op te leveren cel ingesteld. De installateur zegt de koelcel bij het verlaten van de locatie uit te hebben gezet. Toen de kweker vervolgens de cel inschakelde, bleek de cel te vriezen in plaats van te koelen. 

De kweker stelt dat de installateur wist dat de karren met hortensia's in de koelcel stonden en betwist ook dat de installateur de cel uit heeft gezet. De installateur betwist dat. De getuigenverklaringen gaven onvoldoende duidelijkheid volgens de rechter. 

In 2017, 2019 en 2021 boog de rechter zich ook al over de zaak. 

Lees hier de hele uitspraak.