Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Grote verhoging minimumloon zou in land- en tuinbouw inslaan als bom"

De berichten over het plan van het Nederlandse kabinet om het minimumloon in één keer met 10% te verhogen, zorgen voor grote onrust bij werkgevers in de land- en tuinbouw. De gevolgen van de maatregel, die bedoeld is als sympathieke ingreep om de koopkracht te ondersteunen, lijken echter onvoldoende doordacht, zo stellen belangenbehartigers LTO Nederland en Glastuinbouw Nederland.

De rekening wordt namelijk voor een belangrijk deel bij werkgevers neergelegd – ook bij werkgevers die het op dit moment al erg zwaar hebben, zeggen zij. De belangenbehartigers blijven van mening dat bij verhoging van het minimumloon ook de verhoging van de werkgeverslasten in ogenschouw moet worden genomen.

De land- en tuinbouw bevindt zich op dit moment in zwaar weer. De prijzen van energie zijn torenhoog. Een verhoging van het minimumloon met zo’n grote stap, slaat dan ook in als een bom. De verhoging van het minimumloon zal grote gevolgen hebben voor de loongebouwen in de land- en tuinbouw en zorgt ervoor dat de werkgeverslasten toenemen. Ondernemers zullen deze molenstenen om hun nek dan ook niet kunnen blijven dragen. Doorberekenen van de gestegen kosten zal onvermijdelijk zijn, want marges zijn vaak al krap. Hierdoor zal de prijs van voedsel verder stijgen, wat de consument in de portemonnee zal gaan voelen.

Bron: LTO Nederland

Publicatiedatum: