Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Start benchmark Garden Cyclaam 2022

In opdracht van de landelijke commissie Cyclaam van Glastuinbouw Nederland zijn de inschrijvingen voor de benchmark cyclaam 2022 weer gestart. De competitie wordt georganiseerd samen met de veredelaars Syngenta en Schoneveld en Royal Flora Holland. Ook dit jaar staat de benchmark in het teken van de Garden Cyclaam.
 
In de benchmark van 2022 worden diverse cultivars mini en midi cyclaam op een nieuwe buitenlocatie op het terrein van Royal FloraHolland getest op kwaliteit en houdbaarheid.

Kwaliteit
Met de benchmark worden verschillende rassen van verschillende telers met elkaar vergeleken in bloeiprestatie en kwaliteit. Hoe meer er wordt getest, hoe meer data er wordt verzameld over de sterke en minder sterke rassen als Garden Cyclaam. Dit is voor zowel de teler als voor de handel belangrijke informatie bij het maken van een rassenkeuze.

Meedoen
Aanvoerders van Royal FloraHolland ontvangen de informatie ook via de veiling. Aanmelden kan per mail bij Linda van Leeuwen,  lindavanLeeuwen@royalfloraholland.com, van het Post-Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland. De planten moeten op 14 september worden aangeleverd bij het Post Harvest Kenniscentrum van Royal FloraHolland op locatie Naaldwijk onder volgende voorwaarden:

  • Lever het aantal bloemen aan zoals de planten normaal ook worden aangeleverd;
  • Per inzending moet er een mix-partij van zes planten worden aangeleverd, bestaand uit minimaal vier kleuren;

Bron: Glastuinbouw Nederland

Publicatiedatum: