Innovatiecafé over 'Het Nieuwe Siertelen' op 6 oktober

De afgelopen twee jaar heeft het Centre of Expertise Groen, de samenwerking tussen de vier agrarische hogescholen, een groot project uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) om ‘Het Nieuwe Telen’ nog beter toegankelijk te maken voor ondernemers en het beroepsonderwijs. In het Innovatiecafé ‘Het Nieuwe Siertelen’ op donderdag 6 oktober, georganiseerd door Greenport Aalsmeer, worden de resultaten van dit project gedeeld, specifiek gericht op ondernemers in de sierteelt.

Frank van der Helm, onderzoeker tuinbouw van Hogeschool Inholland, laat deelnemers kennismaken met het simulatiemodel en serious game KASSIM. Hiermee kunnen verschillende klimaatscenario’s 'gespeeld' worden, waardoor zonder risico’s de voor- en nadelen van verschillende klimaatrecepten in uw teelt bepaald kunnen worden. Hij zal bezoekers ook bijpraten over het specifiek onderzoek naar toepassing van Het Nieuwe Telen in Cymbidium en Hortensia.

Loes Witteveen, lector 'Communicatie, participatie en sociaal ecologisch leren' van Hogeschool Van Hall Larenstein, neemt de aanwezigen mee in de Video based Problem Appraisal: een techniek om de samenhang tussen economische, technische en sociale context van innovatieuitdagingen - letterlijk - in beeld te krijgen.

Datum: donderdag 6 oktober 2022
Locatie: World Horti Center - Europa 1, 2672 ZX Naaldwijk of online
Tijdstip: 16.00-17.00 uur, met aansluitend een netwerkborrel

De inloop is vanaf 15.30 uur. Het programma start om 16.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Aanmelden vóór dinsdag 4 oktober kan hier. Geef daarbij ook aan of u live of online wilt deelnemen. 

Bron: Greenport Aalsmeer 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven