Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Buitenscherm in beeld door hete zomers

Tholen - Het recente extreme zomerweer vergt veel van telers, gewassen en vraagt ook om nieuwe technieken, want: hoe zorg je dat het in de kas koel blijft? Hiervoor hoeven telers niet per se op zoek naar iets nieuws, want er bestaan buitenschermen. Peter Dekker Installaties levert ze al circa tien jaar. Bij de scherminstallateur zien ze dat met het stijgen van de temperaturen in de zomer de vraag naar buitenschermen ook toeneemt.

Een buitenscherm is eigenlijk precies wat het woord al zegt, legt verkoper Jeroen de Jonge in een video op LinkedIn uit. “Het scherm wordt aan de buitenzijde van de kas gemonteerd.”

In de video gaat het om een buitenscherm, een rolscherm, op een breedkapkas. Het scherm rolt over het dek heen. “Op die manier zorgt de teler ervoor dat warmte en instraling buiten blijven en niet onnodig naar binnen komen.” Een belangrijk voordeel is dat een teler met een buitenscherm flexibeler is dan bij krijten of coaten. Een scherm rol je immers zo weer op, terwijl als het krijt eenmaal op de kas zit, het wel even blijft zitten.

Bij extreem weer komt (helaas) ook nogal eens extreme neerslag kijken. In dat geval adviseert Jeroen bij hevige regen het scherm dicht te laten liggen. “Zodra het scherm droog is, kun je het zo weer oprollen.”

In principe zijn de buitenschermen er voor diverse type kassen. Wel verschilt de installatie. “Ook voor Venlokassen zijn er buitenschermen, maar die zijn wel iets ingewikkelder. Hier gaat het scherm horizontaal over de nok van de kas heen.” Bij kasgevels zijn er ook buitenschermen mogelijk. “Daar monteren wij buitentwinrolschermen.”

Voor meer informatie:
Peter Dekker Installaties
 
info@pdinl.com
www.pdinl.com