Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Taxeren of Brokers Opinion of Value?

Tholen - Als de makelaar spreekt over een Brokers Opinion of Value (BOV, wat bedoelen ze dan? Dick van der Wel, makelaar-taxateur-onteigeningsdeskundige bij Vellekoop Makelaardij-Onteigeningszaken uit Bleiswijk, licht het toe.

"Een Brokers Opinion of Value (BOV) geeft de glastuinbouw-ondernemer een actuele inschatting van de verkoopwaarde voor interne beoordeling/advies. En als er sprake is van aankoop wordt de geschatte aankoopwaarde bepaald, eveneens voor intern gebruik."Wat is het verschil met een taxatie?
Van der Wel: "Een uitgebreide taxatie, die wij ook kunnen uitvoeren, valt onder de regels van een Professionele Taxatiedienst conform NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs)-richtlijnen en heeft 'derdenwerking', terwijl een BOV alleen een advies is voor intern gebruik. Verder ligt het tarief van een BOV lager dan een uitgebreide taxatie en is snelle uitvoering mogelijk."

Hoe is het in de markt voor glastuinbouwbedrijven?
Nu we Dick van der Wel toch spreken, vragen we hem om zijn licht ook te laten schijnen op de huidige markt voor glastuinbouwbedrijven: "Op dit moment staat de glastuinbouwsector voor grote uitdagingen met betrekking tot hoge energiekosten en ook staat de afzet van veel producten onder druk. Dit zorgt voor een terughoudende markt. In de praktijk horen we over het stilleggen van de winterproductie en uiteraard voeren wij ook verkoopgesprekken. Andersom zijn er ook ondernemers die kansen zien om bedrijven juist nu te kopen en zo naar de toekomst toe goed gesteld te staan."

"Wij kunnen de glastuinbouwondernemers niet helpen bij hun bedrijfsvoering. Zij nemen zelf een beslissing over stoppen, doorgaan of aankoop. Met een BOV leveren wij wel een bijdrage aan de juiste beslissing," besluit Van der Wel.

Voor meer informatie: 
Dick van der Wel
Vellekoop Makelaardij Onteigeningszaken
Hoekeindseweg 37
2665 KA Bleiswijk
Tel: +31 (0)6 53 67 04 31
dwel@vellekoop.nl  
www.vellekoop.nl